FIA Food Fest

Concurs studențesc de produse alimentare inovative, sâmbătă, la Universitate



Concurs studențesc de produse alimentare inovative, sâmbătă, la Universitate
Concurs studențesc de produse alimentare inovative, sâmbătă, la Universitate

Sâmbătă, 10 mai, începând cu ora 9.30, în corpul E, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza, sub egida Ministerului Educației, cea de-a VI-a ediție a concursului FIA Food Fest.
În cadrul concursului vor participa 31 de echipe, alcătuite din 100 de studenți de la programele de studii de licență și de masterat.
Tematica concursului este crearea de produse alimentare inovative, având ca scop dezvoltarea competențelor studenților în materializarea unei idei într-un produs alimentar, care trebuie să respecte legislația din domeniu. Produsele prezentate acoperă o gamă largă: studenții au dezvoltat produse de panificație, patiserie, cofetărie, produse alcoolice. Competiția din acest an este axată pe reducerea deșeurilor și valorificarea subproduselor din industria alimentară, în acord cu strategia Europa 2030 și pe dezvoltarea de produse alimentare pentru persoane cu nevoi nutriționale speciale.
Juriul competiției va fi format din absolvenți și colaboratori ai Facultății de Inginerie Alimentară, din cadrul companiilor Danilevici Carn-Prod S.R.L., Auchan Suceava, Agroline Rădăuți, Laktotrio Horodniceni, Five Continents S.A. Botoșani, Crama Jitar.



Recomandări

Profesori, cercetători și studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, premiați cu aur și argint la Euroinvent 2025