Un studiu recent contrazice o cercetare publicată anul trecut, potrivit căreia numai soția ar trebui să se ocupe de gospodărie, pentru ca mariajul să fie fericit. Experimentul arată că în familiile în car soții împart între ei treburile gospodărești, viața intimă este la fel de activă, iar căsnicia împlinită.
Sharon Sassler, de la Universitatea Cornell, a analizat date publicate în anul 2006, despre cupluri căsătorite din anul 1990.
Partenerii din aceste mariaje, care își împărțeau sarcinile în gospodărie, erau la fel de mulțumiți de viața lor sexuală ca și cuplurile în care doar femeia muncea în casă.
La fel, în privința numărului de raporturi sexuale, cuplurile cu o concepție mai modernă privind căsnicia stăteau cel puțin la fel de bine precum familiile mai conservatoare.
De asemenea, studiul arată că femeile care sunt mai educate nu mai au un risc crescut de divorț, în comparație cu femeile care aveau acest statut social în trecut.
Dimpotrivă, în prezent pare să fie o rată mai mare de divorțuri în familiile tradiționale, în care bărbatul este mai educat și femeia mai puțin educată, precizează Christine Schwartz, sociolog la Universitatea Wisconsin-Madison.
În plus, cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au un risc redus de divorț, deși studii anterioare sugeraseră o influență negativă asupra căsniciei.
Roxana Ruscior
Sursa: Live Science
Concluzia cercetătorilor: bărbații care își ajută soțiile la treburile casnice au parte de o viață sexuală împlinită
