Compania Raitar a inaugurat joi, 21 aprilie, la Fălticeni, al doisprezecelea magazin, cel mai mare de până acum, cu produse 100% românești. În magazinul Raitar de pe strada Doi Grăniceri, bl. 12, parter (la ieșirea din Fălticeni spre Roman) oricine poate să-și umple „coșul zilnic” cu produse de cea mai bună calitate. „Bunul-gust românesc” într-un singur coș, unde pot intra o gamă variată de produse tradiționale realizate după vechi rețete românești specifice zonei, transmise și păstrate din generație în generație, în principal preparate realizate din carne proaspătă de cea mai înaltă calitate, alături de o bogată gamă de condimente.
Pe lângă produsele din carne, în magazinul Raitar din Fălticeni gospodinele pot găsi și alte produse românești, de la producători locali, brânzeturi (brânză din lapte de oaie, brânză proaspătă din lapte de vacă, telemea din lapte de vacă, telemea din lapte de oaie, cașcaval și smântână), peste 20 de condimente la vrac, dulcețuri naturale, zacuscă, pește și preparate din pește, pâine bine rumenită, muștar „de Suceava”, astfel că nici un client nu iese nemulțumit din acest magazin. Proprietarul magazinelor Raitar, Grigore Florea, ne-a spus că oamenii trebuie să știe care este importanța cărnii pentru organism. Carnea este principala sursă de proteină cu valoare biologică ridicată, care mărește rezistența organismului. O carne de calitate, așa cum pot găsi consumatorii și în magazinele Raitar, conține, pe lângă proteine, acizi grași saturați și aminoacizi esențiali, fiind o foarte bună sursă de fier.
„Noi ținem la calitate: calitatea ingredientelor folosite, calitatea personalului, care este specializat, calitatea produselor finite care ajung la vânzare. Încurajăm și sprijinim consumul produselor autohtone. La noi în magazine se găsesc produse pentru toate buzunarele. Avem și produse scumpe, la care costurile sunt mari, dar avem și produse cu prețuri accesibile, pentru cei cu venituri mai mici. Oricum, raportul preț-calitate este real și corect. Echipa Raitar lucrează la standarde ridicate de calitate, de la inginerii care își desfășoară activitatea în procesul de producție, până la personalul care vinde produsele noastre. Investim în tehnologie, pentru a putea veni în fața consumatorilor cu produse în care pot avea încredere 100%. Nu spunem că nu folosim aditivi alimentari, dar în proporții mici și numai conform cu legislația în vigoare”, ne-a spus proprietarul Raitar, companie fondată încă din 1991, în comuna Cornu Luncii.
Rețete specifice zonei, cu materii prime românești
Raitar, companie fondată cu capital 100% românesc, se mândrește cu o dezvoltare firească, etapizată, dar sigură și temeinică. „Nu am investit inutil în producție și nici nu am deschis sute de magazine într-un an, dar cele 12 magazine ale noastre sunt aproape de clienții noștri și de nevoile lor”, a precizat Grigore Florea. El a mizat încă de la începutul afacerii pe varietate, prospețime, rețete specifice zonei, ceea ce a făcut să câștige încrederea tot mai multor consumatori. De ani de zile și-a propus, și în mare parte a reușit, să-i învețe pe români, din țară sau care lucrează peste hotare, dar și pe străini, că bucatele gustoase din Bucovina pot să-și găsească loc pe orice masă, și mai ales de Paște și de Crăciun.
„Mi-am dorit întotdeauna ca oamenii să aibă încredere în produsele Raitar, care sunt fabricate după rețete consacrate, care au certificate de calitate. Oricând sunt întrebat despre produsele din carne, despre mezeluri, specialități, pot să dau detalii oricui, pentru că sunt foarte sigur de ce am pus în ele. Materia primă o achiziționez doar din România. Mi-aș dori ca statul, legiuitorii să sprijine mai mult și conștient producătorii autohtoni. Și presa ar trebui să organizeze campanii de lungă durată de susținere a produselor românești”, și-a exprimat punctul de vedere Florea.
Raitar, preferat și de românii din străinătate
Membru fondator al Asociației „Produs în Bucovina”, Raitar are deschise magazine în județul Suceava (municipiile Suceava și Fălticeni) dar și în Iași și Botoșani. De asemenea, produse Raitar se găsesc și în supermarketuri din Capitală, dar și în magazine din Anglia, Italia, Belgia, Olanda, Franța etc. ”Le mulțumesc românilor din străinătate pentru că aleg să consume produse din Bucovina. În această perioadă trimitem pachete pe comandă în toată Europa. În acest fel, ei susțin producătorii români, dar îi ajută și pe românii din țară să-și păstreze locurile de muncă”, a spus Grigore Florea.
Păstrând o balanță între productivitate și eficiență, Raitar își propune să investească și în tehnologie și să convingă prin calitate, prețuri bune, servicii că merită să fie în topul preferințelor românilor din țară și din străinătate. Pentru cei care încă nu s-au hotărât ce vor pune în coșul zilnic și mai ales în coșul de Paște, Raitar recomandă mușchiul file afumat, jambonul afumat fără os, slăninuța țărănească, scărița afumată, mușchiul file crud-uscat, mușchiul file țărănesc, pastrama țărănească de vită, pastrama țărănească din ceafă de porc, pieptul țărănesc condimentat, gușa cu boia, rasoalele afumate, coastele de oaie, șunca presată, rulada din piept curcan etc. Pentru detalii suplimentare puteți intra și pe www.raitar.ro.