Controale

Comercianții de mici și alte preparate din carne de la Zilele Sucevei, verificați de DSP



Comercianții de mici și alte preparate din carne prezenți săptămâna aceasta la Zilele Sucevei vor fi verificați cu atenție de angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Directorul instituției, dr. Ludovic Abiței, a informat că inspectorii sanitari au ordin să controleze calitatea produselor alimentare puse în vânzare la tarabe, în special a celor din carne, și a avertizat că eventualele nereguli vor fi aspru sancționate.
„Vor fi tot timpul inspectori DSP printre tarabe, vom verifica în permanență, în special comercianții de mici. Vom urmări dacă au documente de proveniență, echipamente profesioniste și cum păstrează alimentele puse în consum. Noi trebuie să-i convingem să nu aducă mai multă marfă decât pot vinde într-o zi, fiindcă altfel există riscul ca aceasta să se altereze”, a spus șeful DSP Suceava.
Dr. Ludovic Abiței a adăugat că cea mai mare problemă pe linie de igienă sanitară, întâlnită în fiecare an la Zilele Sucevei, este lipsa apei curente la tarabe, în ciuda legislației din domeniu.
„Ar trebui ca organizatorii să le asigure comercianților posibilitatea racordării la apă curentă. Aprovizionarea de la o sursă de apă s-ar putea realiza foarte simplu, cu ajutorul unor furtunuri. În fiecare an, comercianții își aduc apă de undeva, o depozitează și apoi o folosesc, deși legea spune că trebuie să aibă sursă de apă potabilă”, a completat medicul.