Controale

Comercianții de mici și alte preparate din carne de la Zilele Sucevei, verificați de DSP



Ludovic Abiței: „Vom avea două echipe în teren care vor verifica în permanență, pe toată durata manifestărilor, toți comercianții de produse alimentare”
Ludovic Abiței: „Vom avea două echipe în teren care vor verifica în permanență, pe toată durata manifestărilor, toți comercianții de produse alimentare”

Comercianții de mici și alte preparate din carne care vor fi prezenți în perioada 21-24 iunie la Zilele Sucevei vor fi verificați cu atenție de angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Directorul instituției, dr. Ludovic Abiței, a informat că inspectorii sanitari au ordin să controleze calitatea produselor alimentare puse în vânzare la tarabe, în special a celor din carne, și a avertizat că eventualele nereguli vor fi sancționate.
„Vom avea două echipe în teren care vor verifica în permanență, pe toată durata manifestărilor, toți comercianții de produse alimentare, în special de mici și alte preparate din carne. Vom urmări dacă au documente de proveniență, echipamente profesioniste, dar și cum prepară și păstrează alimentele puse în consum”, a spus șeful DSP Suceava.
Dr. Ludovic Abiței a adăugat că cea mai mare problemă pe linie de igienă sanitară, întâlnită în fiecare an la Zilele Sucevei, este lipsa apei curente la tarabe, în ciuda legislației din domeniu. El a arătat că organizatorii ar trebui să le asigure comercianților posibilitatea racordării la apă curentă, aprovizionarea de la o sursă de apă putându-se realiza foarte simplu, cu ajutorul unor furtunuri. „În fiecare an, comercianții își aduc apă de undeva, o depozitează și apoi o folosesc, deși legea spune că trebuie să aibă sursă de apă potabilă. Ei folosesc în general farfurii și tacâmuri de unică folosință, însă au nevoie de apă ca să se spele pe mâini, să curețe ustensilele, mesele sau grătarul”, a completat medicul.
Șeful DSP Suceava a precizat că altă problemă întâlnită de obicei la Zilele Sucevei o reprezintă lipsa cursurilor de igienă la angajații de la tarabe, așteptându-se ca neregulile pe această linie să apară și în acest an.
„Este veșnica problemă a fluctuației de personal. Nu toți angajații sunt calificați, ceea ce înseamnă că nu știu să manipuleze alimentele, existând riscul unor îmbolnăviri. Vom vedea la fața locului cum se pot remedia toate aceste neajunsuri”, a subliniat șeful DSP Suceava.



Recomandări

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, a bebelușilor și a bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare
Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare
Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă
Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă
Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă