Coca-Cola mexicană, populară la New York: „E mai dulce și mai bună”



Varianta mexicană a Coca-Cola a devenit mai populară printre fanii Coca-Cola din New York decât versiunea americană a băuturii răcoritoare.
Cola mexicană, îndulcită cu trestie de zahăr, este considerată mai bună la gust de către fanii Coca-Cola din New York decât versiunea americană, îndulcită cu sirop de porumb bogat în fructoză, informează dailymail.co.uk.
Fanii Coca-Cola consideră că această versiune mexicană este superioară versiunii americane în ceea ce privește gustul și calitatea. Cei din Brooklyn preferă Cola mexicană, chiar dacă aceasta este mai scumpă.
Proprietarul unui local din Brooklyn, Adalis Velez, a mărturisit pentru DNAInfo că a gustat și el respectiva băutură și i s-a părut mai bună:”Clienții noștri adoră Cola mexicană. La început am crezut că acest lucru se datorează nostalgiei (n.r. – Coca-Cola mexicană se comercializează doar la sticlă fabricată din sticlă, iar fanii ar putea dori să bea Cola direct din sticlă, așa cum făceau înainte), dar după ce am băut și eu am realizat că este mai dulce și mai bună”, a precizat acesta.
Americanii folosesc un îndulcitor mai ieftin în Coca-Cola din cauza faptului că zahărul este mai scump în SUA decât în orice altă țară. Acest lucru se datorează legislației americane privind importurile.
Un studiu realizat în 2010 de către Food Politics a arătat că ar putea să nu fie nicio diferență între cele două versiuni Coca-Cola, însă fanii consideră Coca-Cola mexicană mai „pură” și mai sănătoasă.
Cu toate că un studiu publicat de către cercetătorii Pennington Biomedical Research Center în 2004 a arătat că siropul de porumb bogat în fructoză este unul dintre factorii semnificativi ai obezității din America, Mayo Clinic susține că „nu există suficiente dovezi pentru a susține că siropul de porumb bogat în fructoză este mai puțin sănătos decât orice alt îndulcitor”.