Mâncărurile de post și mai ales cele din ciuperci sunt delicioase și sățioase, de aceea vă propunem rețeta de ciuperci cu sos de ceapă.
Ingrediente
500 g ciuperci
200 ml ulei
400 g ceapă
100 g bulion
100 ml vin alb
(www.gastronomie.ele.ro)
Cartofi (prăjitură tip cartof)
Descrierea rețetei: Fac această prăjitură oricând îmi rămâne cozonac (de post) de la sărbători, fursecuri uscate sau orice alt fel de prăjitură dulce, cu cocă. Este o prăjitură gustoasă, ușor de realizat și pe placul copiilor.
Ingrediente necesare și cantitate:
400 g cozonac uscat
300 g cartofi
250 g nuci pisate sau alune
coajă rasă de lămâie sau portocală
50 ml esență rom
100 g stafide
un vârf cuțit sare
Modul de preparare a rețetei:
Stafidele se pun într-un borcan și se toarnă esența de rom peste ele. Se fierb cartofii în coajă. Se dau și cozonacul și cartofii prin mașina de tocat carne, apoi se amestecă stafidele și romul, nucile, puțină sare, 80 g cacao. Dacă este cazul, se umezește compoziția de prăjitură cu puțină apă caldă. Prăjitura trebuie să aibă consistența unei paste foarte groase. Aceasta se pune pe o folie de plastic și se rulează de forma unui sul, care se taie cu un cuțit cald în bucatele de 10 cm. Prăjiturile se pudrează cu cacao și se dau la rece, în frigider. Se pot servi după câteva ore. (Trimisă de Elena D.)
(www.retete-mancare.ro)