4 porții – 35 minute
- 800g ciuperci proaspete
- 250g piept de porc afumat
- 1 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- 1 leg. pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 50g parmezan
- 200g mălai
- ± sare, piper
Curățați ciupercile, spălați-le, scurgeți-le de apă și tăiați-le în bucăți mai mari.
Tocați mărunt ceapa și usturoiul, apoi căliți-le într-o tigaie mai mare, în ulei.
După 2-3 minute adăugați pieptul de porc tăiat fideluță și lăsați să se Înăbușe la foc potrivit 2-3 minute.
Puneți apoi ciupercile, potriviți de sare și piper, acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic, 45-50 de minute.
La final puneți jumătate din legătură de pătrunjel tocat mărunt și mai lăsați la foc mic 2 minute.
Separat, din mălai, 750ml apă și 1 linguriță rasă sare faceți o mămăligă mai moale și împărțiți-o în 4 farfurii.
Peste mămăliga fierbinte puneți ciupercile, presărați pătrunjelul rămas, tocat mărunt, și serviți preparatul cald.