Ciorbă rapidă de salată verde



Ciorbă rapidă de salată verde Sursa foto: gustos.ro
Ciorbă rapidă de salată verde Sursa foto: gustos.ro

Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald și nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar și dacă vrem un preparat ușor și plăcut, această ciorbă este o idee bună.
Avem nevoie de:
O salată verde mare, 150 g costiță afumată, 1 ou, o linguriță făină, un morcov mic, o ceapă, sare și piper după gust, zeama unei jumătăți de lămâie, 2 linguri ulei, opțional verdeață tocată și smântână
Preparare:
Desfacem salata în foi și o spălăm foarte bine în apă rece, frunză cu frunză. Dacă dorim o textură crocantă în ciorbă, putem înlocui salata cu varză chinezească. Tăiem frunzele în fâșii de un deget de late. Radem morcovul prin răzătoarea rotundă mare. Tocăm fin ceapa. Tocăm costița în cubulețe sau fâșii mărunte. În oala de ciorbă punem doar o lingură de ulei și în el călim costița la foc mic, până se rumenește ușor. Adăugăm deasupra ceapa și le călim împreună doar până ce devine ușor transparentă. Punem și morcovul deasupra și îl călim ușor, amestecând mereu, ca să nu se prindă. Turnăm 1,5 litri de apă, punem puțină sare și câteva boabe de piper și lăsăm să fiarbă acoperit, până ce morcovul e bine pătruns. Între timp batem oul cu puțină sare, piper și făina și prăjim într-o tigaie, în uleiul rămas, o omletă. O lăsăm să se răcească și o tăiem în fâșii cam de 1 cm lățime. Când ciorba a fiert, stoarcem lămâia (astfel salata va rămâne verde), adăugăm frunzele de salată și fâșiile de ou și lăsăm să dea un clocot împreună la foc mic. Gustăm și dacă e necesar adăugăm sare și piper. Servim ciorba de salată caldă, eventual cu smântână și verdeață presărată deasupra. Evităm însă să dregem întreaga ciorbă, dacă nu se va consuma integral imediat, pentru că preparatul dres și păstrat la frigider poate avea tendința să se amărească iar frunzele de salată devin brune și va arăta neplăcut. Este preferabil ca această ciorbă să fie pregătită doar cu puțin timp înainte de a fi servită și merită efortul, pentru că este delicioasă.



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

David Saranga, fermecat de tradiții și bunătățile degustate, după ce a petrecut Paștele în Bucovina

Fostul ambasador al Israelului în România, David Saranga, a revenit în Bucovina, printre oameni dragi, alături de care a petrecut sărbătorile de Paște
Fostul ambasador al Israelului în România, David Saranga, a revenit în Bucovina, printre oameni dragi, alături de care a petrecut sărbătorile de Paște