10 porții – 120 minute
– 600g piept de vită
– 1 rasol de vită
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 1 țelină mică
– 1 ardei gras
– 6 gălbenușuri
– 400g smântână
– 1 lămâie
– 1 leg. pătrunjel
– ± sare, piper
Se pune carnea la fiert în 5 l apă și 1 linguriță sare. Se ia spuma și se fierbe acoperit 60 de minute. Se adaugă legumele tăiate în cubulețe. Când carnea este bine fiartă, se scoate din zeama în care a fiert. Pieptul se taie în bucăți iar rasolul se curăță de pe os și se taie în bucățele care se pun înapoi în oală. Se amestecă smântâna cu gălbenușurile și zeama de lămâie. Se ia oala de pe foc și se toarnă amestecul de smântână puțin cåte puțin, amestecând încontinuu. Se potrivește de sare și piper și se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat mărunt.

