Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent



Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent
Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent

La Manastirea Dervent, inaltata pe un gorgan de langa ostroavele Dunarii, ziua binecuvantata a Intrarii Domnului in Ierusalim e asteptata intotdeauna cu bucate alese, intre care cele din peste se afla la loc de cinste. Retetele sunt ale locului, in masura in care calugarul-bucatarfoloseste ingredientele pe care i le ofera Dunarea si oamenii Baraganului ori ai Dobrogei, oaspetii spirituali ai manastirii. Retetele sunt ale parintelui Casian, in masura in care a pus in ele ceea ce a invatat de la parinti.
La o oala de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumatate de kilogram de morcovi dati pe razatoare, 2-3 teline, putin hrean.
Citeste reteta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR



Recomandări