Sfaturi

Ciocolata, un aliat în bucătărie



Ciocolata, un aliat în bucătărie
Ciocolata, un aliat în bucătărie

Dacă, atunci când se gândesc la siluetă, doamnele nu se împacă prea bine cu ciocolata, în bucătărie, aceasta devine un aliat de nădejde.
Există trei categorii principale de ciocolată: neagră, cu lapte sau albă. Ciocolata neagră trebuie să conțină minimum 35 la sută cacao, cea cu lapte 25 la sută, iar cea albă este făcută exclusiv din unt de cacao. Bineînțeles că există și alte varietăți de ciocolată, realizate pe baza celor trei principale: cu fructe, cu cereale sau cu caramel, de exemplu. Pe lângă plăcerea de a o consuma, ciocolata este și un aliat de bază în bucătărie, fiind folosită pentru realizarea a numeroase rețete.
Ciocolata poate fi încorporată în compoziția prăjiturilor. Înainte de a profita la maximum de savoarea sa, ciocolata trebuie mai întâi topită.
Pe baie de abur.
Cea mai cunoscută metodă pentru topirea ei este la bain-marie. Pentru aceasta, puneți bucățile de ciocolată într-o cratiță. Este indicat ca acestea să fie tăiate mărunt pentru a scurta timpul de topire. După aceea, puneți vasul într-o altă cratiță mai mare, plină cu apă la temperatura de 40 de grade. Altă metodă pentru topirea ciocolatei este cuptorul cu microunde, pe care trebuie să-l setați la temperatura pe care o folosiți, în general, pentru decongelarea alimentelor. Ciocolata trebuie ținută între unu și patru minute, în funcție de cantitate. Odată topită, ea poate fi amestecată în coca prăjiturii pe care o preparați exact înainte de a o băga la cuptor. În cazul în care folosiți ciocolată albă, trebuie să fiți atenți ca în compoziția prăjiturii să nu se afle prea multă grăsime deoarece riscați ca produsul final să fie mult prea gras.
Orezul cu lapte căruia i se adaugă un pic de ciocolată este extrem de delicios. Același lucru se poate spune și despre crema de zahăr ars sau despre cremele de ciocolată, care sunt la fel de savuroase, mai ales dacă li se asociază și condimente pentru dulciuri cum ar fi scorțișoară sau vanilie.
Ideală pentru glazură.
Nu ezitați să folosiți ciocolata pentru glazurarea prăjiturilor. Amestecați aproximativ 200 de grame de ciocolată neagră cu 100 de grame de unt și întindeți pe prăjitură cât este caldă. De asemenea, se poate amesteca și cu un pic de frișcă și se mai poate adăuga, în funcție de gust, puțin zahăr. După ce ați întins glazura, pentru efect decorativ presărați nucă de cocos rasă. Tot pentru decorarea prăjiturilor puteți crea, după bunul dumneavoastră plac, numeroase forme din ciocolată: inimioare, floricele, brăduți. După ce ați topit ciocolata și ați așezat pe masă o foaie de hârtie de bucătărie, cu ajutorul unei linguri luați un pic din compoziție și folosiți-vă îndemânarea pentru a realiza formele dorite. Dacă nu sunteți destul de îndemânatică, puteți folosi forme pentru decupat figurine.
Sos la friptura de vită
Dacă folosirea ciocolatei pentru prăjituri și dulciuri de tot felul nu este o noutate, trebuie să știți că acest produs poate fi folosit și atunci când vine vorba despre felurile principale de mâncare. În cazul în care ciocolata se asociază cu gustul sărat al celorlalte preparate, este absolut necesară utilizarea ciocolatei negre sau a pudrei de cacao amară. Ciocolata poate fi folosită la prepararea unor sosuri ce însoțesc fripturile, în special cele de vită.
(Click News)



Recomandări