Cercetătorii olandezi au demonstrat, recent, că ciocolata este benefică pentru sănătate, dacă se consumă în cantități moderate.
După cum informează site-ul Yahoo!News, un studiu realizat pe un eșantion de persoane peste 60 de ani a arătat că aceia care consumă zilnic o treime dintr-un baton obișnuit de ciocolată au presiunea sangvină mai mică și, implicit, riscul unui atac vascular în cazul lor este redus substanțial.
Cu toate acestea, specialiștii olandezi susțin că este prea devreme pentru a stabili cu exactitate dacă ciocolata este cea care a influențat starea de sănătate a voluntarilor care au participat la acest studiu. Există posibilitatea ca persoanele care au consumat mai multe produse pe bază de cacao să aibă și alte caracteristici comune, care i-au făcut mai sănătoși. De asemenea, specialiștii au atras atenția că un consum excesiv de ciocolată poate conduce la apariția diabetului zaharos sau a bolilor de inimă.
„Este prea devreme pentru a face recomandări medicale cu privire la consumul de ciocolată. Acestea sunt doar rezultatele preliminarii ale studiului nostru”, a declarat Brian Buijsse, nutriționist în cadrul Universității Wageningen. (Click News)