Maestrul cofetar al hotelului care găzduiește majoritatea artiștilor prezenți la festivalul Cerbul de Aur de la Brașov a pregătit, pentru seara de miercuri a lansării manifestării, o imensă prăjitură a festivalului, dar și un trofeu al Cerbului, însă nu din aur, ci în întregime din ciocolată. Maestrul Viorel Ciociu a sculptat manual trofeul din ciocolată, care are formă de cub cu latura de 30 de centimetri. Nimeni nu va putea gusta din coarnele de ciocolată ale trofeului unicat, deoarece acesta va fi păstrat în galeria culinară a hotelului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Invitații au fost însă poftiți să servească din prăjitura casei care purta emblema festivalului.
„Un mousse de zmeură, aromă specifică pădurii, și un strat de mousse de ciocolată albă, cu aromă amaretto, care arată blândețea muzicii. E o întreagă poveste aici, iar într-un preparat culinar trebuie să duci o idee de la început la sfârșit, la fel ca într-o poezie, fără să te abați de la idee”: așa și-a descris opera culinară, miercuri seară, Viorel Ciociu.
El lucrează la hotelul din Brașov încă din 1970, iar pentru prăjitura festivalului și trofeul de ciocolată a lucrat aproape trei zile, cu ușa laboratorului încuiată, pentru a nu fi deranjat de nimeni în timpul creației.
Maestrul cofetar are un palmares impresionant de medalii la concursurile internaționale, printre care două medalii de aur în Cehoslovacia, alte două medalii de aur și una de argint în Italia, o medalie olimpică de bronz în Germania și multe altele.