„Credințe poporale bucovinene”
„Se crede că (!) calului, cât trăiesce, i se pare omul mare cât un urieș, de aceea i se și supune, și abie când piere îl vede în adevărata lui mărime și-i pare rău c’a ascultat pre om.
Se crede că dacă amestecă cineva laptele de la vaca sa cu lapte de la vacă străină, apoi vaca cea străină înceată de’a mai da lapte, din care causă nu se dă lapte unui străin, carele și el are pe acel timp vacă mulgătoare”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 97, Cernăuți, Joi 8/20 Decemvrie 1894.
„Cele mai bune consultații”
„Cele mai bune consultații la policlinica din Suceava le dă tovarășa care stă în biroul deasupra ușii căreia scrie «Informații». Dacă te doare stomacul, de pildă, și medicul îți recomandă să faci o radioscopie gastrică, te scoli la ora 6,00 dimineața și la 6,30 ești la policlinică. La ora 7,00 tovarășa te examinează cu atenție și-ți spune că nu mai are bonuri. A doua zi te scoli la ora 4,30 ca să…afli mai devreme că, de asemenea, nu mai are bonuri. În schimb are timp berechet să se răstească la cetățenii care încearcă să-și lămurească nedumeririle față de asemenea ciudățenii”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5300, Suceava, Decembrie 1964.
„Situație…porcoasă”
„«Specialiști» ai medicinei veterinare de la CAP Siminicea sînt pe cale să revoluționeze selecția.După toate aprecierile vor scoate în curînd o nouă rasă de porc, avînd rezistență la foame și lipsit de vedere, inapt de a ști ce se petrece cu el. Sîntem siguri de reușită aflînd că unicul animal matcă-vier e ținut într-un beci de cca. un an și hrănit pe sponci. Să nu spuneți că e vorba de dezinteres. Situația poate fi calificată cu un termen înrudit cu cel ce denumește animalul în cauză”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7457, Suceava, Decembrie 1971.