Ceaiurile calde ca remediu forte



Ceaiurile calde ca remediu forte
Ceaiurile calde ca remediu forte

Lichidele calde sau fierbinți folosite ca licori de Hipocrate au fascinat întotdeauna lumea științifică medicală prin puterile lor miraculoase considerate inexplicabile.
Cu puțini ani în urmă, în anul 2002, biologul englez Lenias W. Borth descoperă că temperatura lichidelor ajunse în stomac influențează peste 80% dintre procesele biochimice ale celulei nervoase în mai puțin de 20 de secunde. Cercetătorul britanic alături de echipa sa de colaboratori a dovedit că temperaturile diferite ale lichidelor ingerate pot determina la anumite ore transformări echivalente cu administrarea unor medicamente pe cale injectabilă.
REMEDIU ÎMPOTRIVA HIPERTENSIUNII
1. Se beau trei linguri de ceai de tei foarte fierbinte la 5-6 minute după trezire. Ceaiul trebuie să fie îndulcit după gust și nearomat artificial cu lămîie sau alte arome.
2. Înainte de micul dejun se bea o linguriță de ceai neîndulcit de tei urmat de 50-60 ml apă minerala rece, de la frigider (5 – 6 grade Celsius).
3. Cu o oră înainte de prînz se recomandă 150 ml ceai călduț – 38-40 grade Celsius, neîndulcit.
4. La 3-31/2 ore după prînz se fac inhalații fierbinți cu aburi de ceai de tei în care se pun 4-5 picături de ulei esențial de lavandă.
5. Se recomandă o lingură de ceai de oricare fel, foarte fierbinte, înainte de cină.
6. După cină se beau ca și înainte de micul dejun 3 linguri de ceai foarte fiebinte.
Rolul acestor stimulări termice este de a regla prin intermediul temperaturii, bioritmul descărcărilor nervoase ale centrilor nervoși superiori care reglează activitatea centrilor cardiovasculari din bulbul rahidian și măduva spinării, implicate în echilibrarea tensiunii arteriale.
REMEDII ÎMPOTRIVA ATACULUI DE PANICĂ, ANXIETĂȚII, DEPRESIEI
1. Se beau 200 ml ceai foarte fierbinte de gălbenele, foarte puțin îndulcit, imediat după micul dejun. La 140 – 160 minute după acest ceai se beau 50 ml de ceai de mentă rece și imediat 50 ml de ceai de mentă fierbinte.
2. La o oră după dejun se beau trei lingurițe de ceai cald (40-45 grade Celsius), foarte bine îndulcit, de preferat cu miere.
3. Cu o oră înainte de cina se bea o linguriță de apă aromată cu coajă de lămîie, apoi 50 ml de ceai de fructe de pădure foarte fierbinte.
4. Imediat după cină, la 3-4 minute, se consumă 100 ml ceai concentrat de tei (pînă la colorarea în maroniu), foarte puțin îndulcit.
5. Cu 15-20 minute înainte de culcare se beau cinci lingurițe de ceai de sunătoare cald, de preferat cu 3-4 grade peste tempertura corpului (40-41 grade Celsius).
REMEDII PENTRU PROBLEMELE SEXUALE
1. Se bea ceai de urzici (zeamă rezultată după fierberea a circa 40 minute a urzicilor), la jumătate de oră după micul dejun. Temperatura ceaiului de urzici trebuie să fie strict între 42 și 44 grade Celsius.
2. Cu 40-50 de minute înainte de dejun se beau 60 g ceai de busuioc neîndulcit.
3. La 70-80 minute după cină se recomandă 100 ml ceai de fructe de pădure cu o temperatură foarte ușor ridicată față de cea a gurii (38 grade Celsius).
www.tonica.ro