Ceaiuri pentru poftă de mâncare



Ceaiuri pentru poftă de mâncare
Ceaiuri pentru poftă de mâncare

Decoctul din rădăcini de obligeană este un foarte bun mijloc pentru redarea poftei de mâncare în cazul afecțiunilor stomacale și intestinale. Se pune o linguriță de rădăcini, uscate și mărunțite, de obligeană în 2-3 pahare cu apă fierbinte și se fierbe 15 minute într-un vas acoperit.
Se beau câte 2 pahare, de 3 ori/zi, înainte de masă, îndulcite cu miere.
Infuzia din rădăcini de păpădie este folosită pentru îmbunătățirea digestiei dar și pentru trezirea poftei de mâncare. Se taie mărunt 2 lingurițe de rădăcini proaspete de păpădie, se pun într-un pahar cu apă rece și se lasă la infuzat 8 ore; se bea câte un sfert de pahar, de 4 ori/zi, înainte de masă.
Sursa: www.evenimentul.ro