Sănătate

Ceaiul negru echilibrează nivelul glicemiei diabeticilor



Ceaiul negru este băutura ideală pentru pacienții care suferă de diabet de tip II, arată un studiu al oamenilor de știință de la Universitatea din Teheran. Potrivit specialiștilor, această băutură ajută la echilibrarea nivelului glicemiei din organismul persoanelor care suferă de această afecțiune.
Extractul de ceai negru este benefic pentru acești pacienți, deoarece reduce stresul oxidativ și inflamația țesuturilor, ajutând organismul să lupte cu boala. Cercetătorii au studiat efectele acestei băuturi în diferite doze, de la 150 până la 600 de mililitri pe zi.
Rezultatul monitorizării a arătat că, indiferent de doză, capacitatea antioxidantă a fost crescută la toți pacienții care au băut ceai negru. Un alt studiu realizat de cercetătorii japonezi arată că extractele din ceai negru reduc nivelul colesterolului din sânge, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.