Cea mai mare ciorbă de burtă va fi gătită la Bucharest Food Festival



Organizatorii Bucharest Food Festival își propun să facă cea mai mare ciorbă de burtă și cel mai lung lanț de pizza din lume, la cea de-a treia ediție a evenimentului, ce va avea loc între 1 și 4 octombrie, în parcul din Piața Unirii, potrivit unui comunicat.
La a treia ediție a evenimentului, organizatorii își propun să stabilească două recorduri mondiale gastronomice, care urmează să fie omologate de către editoarea publicației Cartea Recordurilor.
Astfel, în prima zi a evenimentului, va fi preparată „Cea mai mare ciorbă de burtă din lume”, de peste 1.000 de litri. Din ciorba-record vor putea gusta gratuit cei prezenți la eveniment, în limita numărului de porții disponibile (peste 5.000).
În cea de-a treia zi a Bucharest Food Festival, organizatorii își propun să facă și „Cel mai lung lanț de pizza din lume”, care va avea 500 de metri și va fi format din peste 2.200 de pizza. Recordul la acest moment, conform Cărții Recordurilor, este de 231 de metri. Organizatorii își motivează alegerea felului de mâncare pentru acest record prin faptul că, zilnic, în București, se consumă între 7.000 și 10.000 de bucăți de pizza, în funcție de sezon. De asemenea, pizza preparată va fi oferită gratuit participanților la eveniment.
Bucharest Food Festival își propune să ofere, atât bucureștenilor, cât și turiștilor aflați în Capitală în această perioadă, o imagine asupra bogăției gastronomice a României, dar și a diversității culinare la nivel mondial.
În acest moment, în Bucuresti activează peste 600 de restaurante din care peste 60% sunt cu specific românesc sau internațional, aproximativ 20% sunt cu specific italian, iar pe poziția a treia se regăsește zona orientală cu bucătăriile libaneză, arabă și turcească. În ultima vreme, o importantă evoluție a cunoscut-o bucataria chinezească, în București putându-se număra nu mai puțin de 20 restaurante de gen. În acest clasament nu au fost incluse restaurantele de tip fast food.
În cadrul Bucharest Food Festival vor funcționa nouă restaurante: românesc, chinezesc, libanez, voievodal, mediteranean, unguresc/ardelenesc, cu bucătărie germană, cu bucătărie munteneasca (de la stână) și cu specific aromân.
În prima zi de eveniment va avea loc seminarul „Evoluția bucătăriei românești”, cu prezentări de produse, realizare de rețete și degustări și în cadrul căruia vor susține demonstrații maeștrii gastronomi Horia Vârlan, Șoni și Jerome Duport.
De asemenea, vor fi prezenți membrii asociației Piața Țărănească – peste 60 de expozanți -, dar și producători independenți sau importatori din Republica Moldova, Italia, Franța sau Ungaria. Printre produsele expuse, se vor număra primele mezeluri tradiționale ecologice, vinul ecologic, brânzeturi din Franța și Italia, lapte de migdale, dulciurile siciliene din „pasta di Mandorla”, dar și vestitele bomboane Bucuria din Republica Moldova.



Recomandări

Folkul crește an de an la Festivalul Național „Ridică-te, Ștefane!” de la Putna, unul dintre cele mai mari evenimente de gen din țară

Mii de spectatori la ediția de anul acesta a Festivalului Ridică-te, Ștefane! de la Putna
Mii de spectatori la ediția de anul acesta a Festivalului Ridică-te, Ștefane! de la Putna

Cea mai mare paradă medievală din România a marcat debutul Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava

Cea mai mare paradă medievală din România a marcat debutul Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava
Cea mai mare paradă medievală din România a marcat debutul Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava

Iulius Mall Suceava, transformat în cea mai mare destinație de shopping și divertisment din nordul țării, după o investiție de 40 de milioane de euro

Iulius Mall Suceava, transformat în cea mai mare destinație de shopping și divertisment din nordul țării
Iulius Mall Suceava, transformat în cea mai mare destinație de shopping și divertisment din nordul țării