Ce trebuie să mănânci de Revelion ca să scapi de mahmureala din prima zi a noului an



Foto: MAURITIUS
Foto: MAURITIUS

Meniul de la masa de Revelion poate influența intensitatea stării de mahmureală de a doua zi, anumite alimente eliminând aceste neplăceri, potrivit nutriționiștilor britanici, citați de dailymail.co.uk.
Potrivit nutriționiștilor britanici, alegerea unor anumite alimente la masa din seara de Revelion sau chiar la prânzul din 31 decembrie poate diminua efectele alcoolului, resimțite în dimineața primei zile a noului an.
„Fasolea, avocado și cerealele eliberează energia treptat, așa că, dacă mănânci așa ceva înainte să ajungi la o petrecere, cu siguranță nu vei fi înfometat”, a declarat nutriționistul Azmina Govindji.
Aceste alimente „te fac să nu resimți imediat efectele alcoolului și nu o să simți nevoia să bei încă un pahar atât de repede”, a mai spus ea.
De asemenea, un alt adjuvant în prevenirea stării de mahmureală este sucul de mere, care menține organismul hidratat și este bogat în vitamina C.
Un alt fel de mâncare recomandat de nutriționiști înainte de a ajunge la petrecerea de Revelion este cotletul de miel cu cartofi la cuptor. „Dacă mănânci asta la 14.00 iți va potoli foamea și va încetini absorbția de alcool până pe la ora 18.00, când ești la primul pahar”, a declarat specialista în diete Sarah Schenker.
„Carnea de miel este bogată în proteine, ceea ce oferă senzația de sațietate, iar cartofii eliberează treptat energia. Sunt totodată o sursă importantă de zinc și vitamina A. Ambele elemente sunt esențiale pentru un sistem imunitar sănătos”, a mai spus Schenker.
De asemenea, specialista a mai recomandat și iaurtul probiotic pentru persoanele care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.
O chiflă făcută din făină integrală, în care se pune somon afumat, brânză grasă și roșii este o altă variantă de meniu echilibrat. Urmat de o banană și de un pahar mare de suc de portocale, acest meniu e indicat înainte de petreceri.
„Este o gustare excelentă înainte de o petrecere”, a declarat Carina Norris, specialist în nutriție. „Conține mult potasiu, ce ajută la menținerea unui nivel echilibrat de fluide în organism, ceea ce e bine, deoarece alcoolul este diuretic, așa că se pierd mai multe fluide decât se ingerează. Banana, roșiile și sucul sunt bogate în vitamina B și C, foarte importante pentru sistemul imunitar”, a mai spus ea.
Potrivit lui Schenker, foarte sănătoasă este și budinca de orez, mango și o ceașcă de ceai. „Un pahar de lapte este deja o băutură tradițională înaintea unei petreceri. Acționează ca un pansament și nu permite alcoolului să irite stomacul. Budinca de orez este și mai bună și mai hrănitoare. Câteva felii de mango îți asigură necesarul de vitamine A, B și C. În ceea ce privește ceaiul, se credea că deshidratează, dar nu e așa”, spune aceasta.
De asemenea, printre alimentele recomandate de nutriționiști înainte de petreceri se mau numără și supa de linte, omleta, pâinea de secară și mierea.