Un videoclip care compilează informații despre diverse produse alimentare care nu sunt sănătoase arată ce conține carnea tocată din hamburgeri și cea din crenvurști, precum și de ce nu ar trebui să ne încredem prea mult în creveți sau în cireșele conservate.
Clipul, realizat de site-ul Buzzfeed, este bazat pe două articole ale aceleiași platforme care avertizează în privința celor mai consumate produse alimentare.
Hamburgerii
70 la sută din carnea tocată de pe piață conține un produs din carne de vită procesat („pink slime”) îmbibat în amoniac. „Pink slime” constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini.
Puii crescuți în fabrică sunt hrăniți cu arsenic pentru a avea carnea mai roz.
Crenvurștii din hotdogi
Aceștia conțin conțin resturi de carne, grăsime, amestec de cereale, alcătuit la rândul lui din firimituri de pâine, ovăz și făină.
Mierea cumpărată din comerț este, în majoritatea cazurilor, lipsită de polen, fiind bazată în principiu pe aditivi și pe sirop de porumb.
Iaurtul grecesc
Popular și în România, iaurtul grecesc se obține printr-un proces care lasă în urmă milioane de kilograme de deșeuri.
Creveții
Dintre toate zonele în care se consumă fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importă 86 la sută din cantitatea totală, dar doar o cantitate de 0,1 la sută din cea totală este verificată în privința contaminării chimice. În 2004, în urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveți, s-a descoperit că șase dintre acestea conțineau chimicale cancerigene.
Cireșele Maraschino
Conservate în zahăr și folosite ca decoruri în cocktailuri și produse de cofetărie și gelaterie, cireșele Maraschino trec prin următorul proces: sunt decolorate, marinate în sirop de porumb și apoi vopsite din nou în roșu.
În plus, brânza rasă din comerț conține fâșii de celuloză din lemn.