Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii „MasterChef” difuzată de Pro TV, îi sfătuiește pe români să nu facă abuz de cozonac, de sărbători, acest desert tradițional fiind o adevărată bombă calorică, potrivit unui comunicat.
Cătălin Scărlatescu avertizeaza asupra pericolului pe care îl reprezintă cozonacul, acest dulce tradițional atât de iubit, pentru siluetă: 100 de grame, adică două felii potrivite ca grosime, pot avea până la 600-700 de kilocalorii.
O alternativă mai puțin calorică în ceea ce privește desertul poate fi reprezentată de fructele coapte, condimentate după plac. Mult mai sănătoase și extrem de gustoase, acestea pot înlocui cu succes, în opinia lui Chef Scărlătescu, dulciurile grele cu care sunt obișnuiți românii.
În plus, juratul de la „MasterChef” sugerează românilor să acorde o atenție deosebită decorului pentru masa de Crăciun. Florile, crenguțele de brad și alte decorațiuni ar trebui să se regăsească în aranjamentul special care va da o notă festivă și elegantă mesei, iar cei care nu se pricep să îl confecționeze singuri pot să îl comande, pur și simplu, la o florărie. „Cu siguranță oaspeții vor fi plăcut surprinși”, îi asigura chef-ul pe cei ce au de gând să fie gazde în ziua de Crăciun.
Cătălin Scărlatescu va reveni alături de chef-ii Florin Dumitrescu și Sorin Bontea la Pro TV, în cel de-al doilea sezon al competiției „MasterChef”, care debutează la începutul anului viitor.