Câtă bere putem bea liniștiți?



Câtă bere putem bea liniștiți?
Câtă bere putem bea liniștiți?

Băutura spumoasă este obținută din malț și hamei
Un litru de bere este echivalentul caloric a 800 ml de lapte sau 300 g carne
Răcoroasă și slab alcoolizată, berea, o băutură populară, rămâne o ispită în special în sezonul cald. Consumată cu măsură, adică o halbă la fiecare masă, berea este cea mai sănătoasă băutură care conține alcool, spun nutriționiștii germani și olandezi. Terapiile recente elimină berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive sau cu probleme hepatice.
Licoarea cu gust amărui se obține prin fermentația malțului de orz (cel care conferă procentul de alcool) împreună cu conurile de hamei (planta care conține substanțele amărui ce stimulează glandele salivare) și de o rășină (lupulonă), care se formează în timpul procesului de fermentație. Aceasta din urmă are meritul de a accentua efectele sedative ale acestei băuturi populare.
Un studiu asupra compoziției sale a scos la iveală substanțele hrănitoare: vitaminele B1, B2, B6, C și PP; minerale importante precum potasiul, calciul, fosforul, enzime și aminoacizi esențiali.
Nu mai mult de o halbă la masă
Consumul excesiv de bere duce la creșterea rapidă în greutate
Consumul de bere asigură o foarte bună diureză, eliminându-se astfel „deșeurile” ce rezultă în procesele metabolismului. Deși gurmanzii se tem de obezitate, ei nu se prea abțin și depășesc porția de o halbă la masă. După cinci sau șase zile pot avea surpriza să constate că au luat rapid în greutate.
Nutriționiștii au realizat un tabel de echivalențe cu substanțele hrănitoare conținute de bere. Astfel, un litru de bere conține 500 de calorii și echivalează cu 800 ml lapte, 550 g. cartofi, 300 g carne de porc sau 300 g dulciuri cu nuci. Terapiile recente elimină berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive, cu probleme hepatice, dar și a unor boli de rinichi, anuria, în special.
Pentru bolnavii care au descoperit în urma analizelor că au nisip la rinichi, berea asigură ceea ce, popular, se numește „spălarea rinichilor”. Mai mult, o doză de bere, recomandată de medicul specialist, poate să contribuie și la eliminarea pietricelelor cuibărite în aceste organe vitale.
La persoanele hipertensive sau predispuse ereditar la această boală, un consum mare de bere, chiar dacă este slab alcoolizată, contribuie la creșterea tensiunii peste valorile normale. De asemenea, pentru bolnavii de hepatită există un risc crescut de a face ciroză.
Sursa: www.adevarulonline.ro