Cât de des trebuie să mâncăm pește? Cercetătorii spun care este dieta ideală pentru un creier sănătos



Un nou studiu arată beneficiile considerabile pe care îl are consumul de pește asupra sănătății noastre.
Cercetătorii au demonstrat că persoanele care consumă pește săptămânal au mai multă materie cenușie în zona din creier responsabilă cu memoria.
Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine și s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au și apoi au fost supuși unor teste la RMN.
Cercetătorii au observat că subiecții care mâncau pește fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenușie, iar asta înseamnă că aveau și o memorie mai bună.
Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenușie din creier și nivelul de acizi grași omega 3 din sângele subiecților.
Studii anterioare sugerau că acești acizi grași care se află în pește previn declinul cognitiv.
O cercetare mai recentă a contestat însă această teorie, pentru că suplimentele cu acizi grași omega 3 nu au nici un rol asupra memoriei.
Prin urmare, altceva din pește are efect benefic, nu doar omega 3, spun cercetătorii, care atrag atenția că dieta este cu adevărat importantă pentru sănătate.



Recomandări