Cei peste 90.000 de turiști prezenți în stațiunile de pe litoral cheltuiesc zilnic pe mâncare mai mult de 1,5 milioane de euro, în condițiile în care fiecare persoană alocă în medie 75 lei pe zi pentru alimente, care sunt cu 20-40% mai scumpe în magazinele din stațiuni față de cele din restul țării, informează Mediafax. „În fiecare zi din săpămână, cu excepția weekend-urilor, când hotelurile sunt și mai pline, pe litoralul românesc sunt aproximativ 90.000 turiști. Din studiile noastre, fiecare turist alocă în medie, pe mâncare, aproximativ 75 de lei pe zi, ceea ce înseamnă o sumă totală de 6,7 milioane de lei, adică peste 1,5 milioane de euro pe zi. Suma de 75 de lei include atât mâncarea de la terase și restaurante, cât și alimentele cumpărate din magazine”, a declarat agenției MEDIAFAX Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Răducan spune că sumele cheltuite pe mâncare diferă în funcție de bugetul turiștilor, dar și în funcție de stațiune.