Castraveți la frigăruie



Castraveți la frigăruie
Castraveți la frigăruie

(Ukorky no rajnikock)
– rețetă slovacă-

  • 350g castraveți
  • 200g cârnăciori mici de bere, picanți
  • 1 frunză de dafin
  • 5 boabe de piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei
  • 1 lingură oțet
  • 400ml apă
  • 1 ou
  • 2 linguri muștar
  • 200ml lapte
  • 60g făină
  • ulei pentru prăjit
  • un vârf de cuțit sare

Curățați castraveții și tăiați-i în rondele cu grosimea de 1-2cm. Puneți în apă boabele de piper, sare, oțet, dafinul și rondelele de castraveți și fierbeți-le 10 – 15 minute. Castraveții trebuie să se înmoaie dar nu prea tare. Scoateți castraveții din apă și lăsați-i la scurs. Curățați cârnăciorii de pielițe, ungeți-i cu muștar și tăiați-i în rondele. Presărați rondelele de castraveți cu piper proaspăt măcinat, după ce s-au zvântat. Înșirați pe bețe de frigărui, alternativ, castraveți și cârnăciori. Din făină, lapte, ou și sare faceți un aluat de clătite, mai gros. Treceți frigăruile prin aluat, pe toate părțile și apoi prăjiți-le în ulei încins. Ca să se prăjească uniform, se folosește mai mult ulei.
(Elisabeta Dărăban – Timișoara)