Cartofi cu ficăței, pipote și inimi de pui



Cartofi cu ficăței, pipote și inimi de pui
Cartofi cu ficăței, pipote și inimi de pui

8 porții – 60 minute

  • 500g ficăței de pui
  • 500g pipote și inimi de pui
  • 2kg cartofi
  • 200g smântână
  • 1 leg. mărar
  • 7 căței de usturoi
  • 100ml ulei
  • ± sare, piper

Se fierb cartofii curățați și tăiați în cubulețe, 20 de minute, apoi se scurg de apă și se trag 2-3 minute la tigaie în 4 linguri ulei și un cățel de usturoi.
Se presară cu sare, piper și mărar tocat mărunt. Se prăjesc ficățeii în ulei, se scot, apoi se prăjesc pipotele și inimile de pui.
Din usturoiul pisat se face o maioneză subțire, cu puțin ulei.
Se adaugă peste măruntaiele prăjite, se adaugă o cană cu apă și se lasă la foc mic 20 de minute.
Se adaugă smântâna, mărarul tocat mărunt și se potrivește de sare și piper. Se servesc măruntaiele cu sos și cartofi calzi.
(Ioana Adam – Câmpina, Prahova)