4 portii 45 minute
Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit și se curăță. Se taie ceapa și se călește în ulei, împreună cu semințele de chimen. Se adaugă sare și piper. Când ceapa începe să se îngălbenească, se adaugă zahărul și boiaua și se mai lasă la foc potrivit 5 minute. Se amestecă în vas, ca să nu se prindă. Se taie cartofii în rondele și se adaugă peste ceapa caramelizată, se amestecă ingredientele, cu grijă, ca să nu se rupă rondelele de cartofi. Se mai lasă la foc 3 minute și se servește pe un „pat” de frunze de salată verde, peste care s-a ras morcov.
-800g cartofi
-2 linguri semințe de chimen
-4 linguri ulei de măsline
-1 linguriță boia de ardei dulce
-1 salată verde
-1 morcov
-4 cepe
-1 linguriță zahăr
-±sare, piper

