Comunicat de presă

Caravana „Sănătatea începe din farfurie” ajunge în Suceava



Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al patrulea an consecutiv programul educațional „Sănătatea începe din farfurie”. Acesta urmărește să promoveze o alimentație echilibrată pentru copii prin lecții deschise în școlile primare din 15 orașe. Pe 09.06.2015 , Chef Cezar Munteanu se va întâlni cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.3, Suceava.
Misiunea declarată a programului este de a cultiva o atitudine pozitivă față de nutriție, care să se dezvolte odată cu creșterea copiilor. Elevii din clasele 0-IV incluși în program vor urma lecții împreună cu Chef Cezar Munteanu, care le va prezenta cele mai importante fructe și legume pe baza beneficiilor pentru sănătate, transformându-le în supereroi.
Anul trecut, peste 9.500 de copii și 57 de școli au participat în programul Sănătatea începe din farfurie.
„ Ne bucurăm să începem din nou caravana „Sănătatea Începe din Farfurie” și să învățăm copiii să se hrănească sănătos și să înțeleagă beneficiile legumelor și fructelor pentru o dezvoltare corectă a minții și a trupului. În acest an Marele Premiu va consta într-o tabără în care copiii vor învăța să gătească, să decoreze brioșe, să intre în tainele teatrului și să participe la numeroase alte activități educative. Misiunea acestui proiect și a companiei SELGROS este de a contribui alături de părinți la educația copiilor în spiritul unui stil de viață sănătos, așa încât aceștia să crească mari, frumoși și sănătoși ”,a declarat Daniela Sima, Marketing Manager Selgros Cash&Carry România.
„Anul trecut am întâlnit peste 1.700 de copii entuziaști și curioși, care au descoperit în fructe și legume niște prieteni de încredere. Iar acum, pornim din nou la drum în toată țara pentru a întâlni și a cunoaște și alți copii isteți și curioși, dornici să învețe ce se ascunde în spatele legumelor și fructelor. Cei mici nu sunt în general mari fani ai fructelor și legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinații de alimente și tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinților, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor și fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educația copiilor prin joacă și sprijinirea părinților cu informații și sfaturi practice de gătit sunt elemente esențiale ale evoluției spre o alimentație echilibrată și sănătoasă. Alături de Selgros și Asociația Chef Cezar continui eforturile începute acum patru ani, de a-i împrieteni pe cei mici cu fructele și legumele și de a le oferi o nutriție sănătoasă, ținând cont in același timp și de preferințele lor”,a declarat Chef Cezar Munteanu, partener fondator al programului „Sănătatea începe din farfurie”, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie și fondator al „Asociației Chef Cezar pentru un stil de viață sănătos”.
În 2015, proiectul Selgros vizează școli din București, Brașov, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Cluj, Ploiești, Timișoara, Craiova, Bacău, Galați, Brăila, Arad, Suceava și Constanța.
Despre Selgros Cash&Carry România
Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanți operatori din comerțul românesc. Compania și-a început activitatea pe piața locală în 2001, iar în prezent deține 19 magazine în București, Brașov, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Cluj, Ploiești, Timișoara, Craiova, Bacău, Galați, Brăila, Arad, Suceava și Constanța.
Compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare rețea cash&carry și comerț en-gros din Europa, cu operațiuni în Elveția, Franța, Germania, Polonia, România și Rusia. Aceasta include mărcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash + Carry, Transgourmet Germania și Transgourmet Franța. În 2013, Grupul înregistra 22.300 de angajați în Europa și venituri de circa 8,2 mld. CHF. Transgourmet are sediul la Basel și este parte a Coop Group.
Despre Asociația „Chef Cezar pentru un stil de viață sănătos”
Asociația Chef Cezar Munteanu derulează de peste patru ani proiecte în educație alimentară. Unul dintre cele mai importante evenimente a fost tabăra culinară „Vara gastronomică” organizată în 2011, continuând apoi, de peste trei ani, alături de Selgros programul anual educațional „Sănătatea începe din farfurie”. Asociația este condusă de Chef Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, bucătar cu peste 20 de ani experiență în arta culinară. După experiența acumulată ca bucătar-șef al misiunilor diplomatice ale României la Washington, Roma Viena, OSCE și ONU, Chef Cezar se implică activ într-o serie de programe de formare profesională a tinerilor manageri din industria ospitalității, a bucătarilor, atât în țară cât și peste hotare. Toată această experiență a împărtășit-o în cadrul proiectelor de promovare a unui stil de viață sănătos și al proiector cu impact social.



Recomandări

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, a bebelușilor și a bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare
Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare

Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare
Recomandările medicilor în privința copiilor aflați în tabere, bebelușilor și bolnavilor cronici pentru zilele caniculare