„Capitala lemnarilor”
„Dorna formează centrul negoțului cu lemne și aflându-se în fericita posițiune lângă frontiera română, de unde duc apele pe valurile Bistriței și ale Siretelui la Galați, formează capitala lemnarilor români, unguresci și chiar turcesci. Dela acești comercianți se trage bogăția domeniilor și nu există nici o îndoială că trebuie să căutăm printre acești apostoli ai lui Mercur și profeții cei mai fanatici ai minunelor curative efectuate de sursele de la Dorna”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 12, Cernăuți, 1891.
„Serbare școlară la Iaslovăț”
„Cu ocazia cercului cultural ce a avut loc în comuna Iaslovăț, învățătorii din această comună, cu dl. director Grădinaru Ștefan, au aranjat o frumoasă serbare populară care a impresionat mult pe cei prezenți. Serbarea a fost începută cu o frumoasă conferință rostită de dl. director școlar în care a arătat rolul școalei și Bisericii în stat”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4567, 1935.
„Colectivul harnic al țesătoriei”
„La secția de țesătorie a întreprinderii de industrie locală Suceava lucrează un colectiv harnic,care se străduiește să întîmpine cel de-al III-lea Congres al PMR cu noi succese în producție. Prin creșterea randamentului la războaiele de țesut, țesătorii de aici au produs peste sarcinile de plan 3.170 m.p. țesături de bumbac. De la începutul anului și până în prezent ei au reușit ca prin reducerea deșeurilor și a consumului specific de materie primă să obțină o economie în valoare de peste 8.000 lei”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3888, Suceava, Iunie 1960.