Chiar dacă temperaturile au început să scadă, canicula continuă să reprezinte un pericol pentru sănătate. Cei care prezintă afecțiuni cardiace sunt afectați atât de scăderea bruscă a temperaturilor, cât și de modificările de presiune atmosferică.
Cel mai mare pericol îl reprezintă în aceste zile produsele alimentare care au fost depozitate pe perioada caniculei în locuri improprii și la temperaturi necorespunzătoare. Medicii și inspectorii sanitar veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava recomandă populației să manifeste atenție atunci când achiziționează produse alimentare de la comercianții din piețe. Comercianții sunt de asemenea avertizați să păstreze produsele alimentare în frigidere sau în locuri răcoroase, ferite de căldură și de razele soarelui.
Perioadele caniculare sporesc factorii de risc pentru toxinfecțiile și bolile alimentare. Medicii ne recomandă o atenție sporită în ceea ce privește igiena corporală, spălarea cu atenție a mâinilor înainte de servirea mesei fiind obligatorie, în special în zilele caniculare. Alimentația zilnică trebuie să cuprindă produse bogate în vitamine și sărace în grăsimi. Consumul excesiv de alcool și de cafea, în zilele extrem de călduroase, reprezintă un alt pericol pentru sănătate. Medicii recomandă ca în zilele în care se înregistrează temperaturi ridicate, dar și în perioada imediat următoare, să fim atenți și la modificările produse în corpul nostru de schimbarea bruscă de temperatură și de presiune.





