Un cercetător american a rezolvat problema ceaiului sau a cafelei prea fierbinți cu o cană care răcește fiecare gură de băutură la temperatura potrivită pentru a fi sorbită, informează telegraph.co.uk.
Spero Pavlos, un cercetător din Chicago, a creat cana Brugo, un recipient izolat în vid. Aceasta menține băutura aproape de punctul de fierbere și este dotată în interior cu un compartiment special, unde cafeaua/ ceaiul se răcește la temperatura potrivită de fiecare dată când cana este aplecată într-o parte.
Când cana Brugo este plină, o cantitate mică de băutură este stocată în lăcașul special. Compartimentul special este mai mic, de aceea băutura stocată în el se răcește mai repede, la temperaturile potrivite pentru servire, 65 de grade Celsius și 75 de grade Celsius. Temperaturile sunt reglate cu ajutorul unei scale.
„Este un produs grozav pentru persoanele cărora le place să-și bea cafeaua sau ceaiul pe drum”, spune Pavlos.
Cana este disponibilă pentru achiziționare de pe internet.
În Marea Britanie, recipientul s-a vândut deja în 22.000 de exemplare.