Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef



Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef
Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef

Ciorbă ca-n Bucovina sau ca-n Ardeal – aceasta a fost ”proba de foc” pe care au avut-o de trecut concurenții emisiunii Masterchef, de la ProTV, în vreme ce în juriu a fost invitat un bucovinean celebru nu doar în țară – Horațiu Silviu Ilea, specialist în etnografie și tradiții populare.

Îmbrăcat în costum popular tradițional, așa cum merge deseori și la serviciu, la Muzeul Țăranului Român din București, ori la diverse manifestări din țară și de peste hotare, Horațiu Silviu Ilea, din Câmpulung Moldovenesc, și-a făcut apariția în platourile de filmare a emisiunii Masterchef, pentru a gusta și aprecia ciorbele tradiționale românești preparate de concurenții care au fost trimiși la ”testul sub presiune”.

Din păcate, pentru unul dintre concurenții ajunși în top 10, aceasta a fost ultima probă, la care a picat. Ioana Popoviciu, una dintre concurentele simpatizate de mulți dintre spectatori, a greșit rețeta de ciorbă cu salată, la care i s-a tăiat smântâna, fiind trimisă acasă de cei trei chefi – Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

În ediția actuală, în competiție a fost și un participant din Bucovina – Chef Răzeșu, din zona Dornelor, care a fost trimis acasă ceva mai devreme.


Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef
Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef
Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef
Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef
Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef
Câmpulungeanul Horațiu Silviu Ilea, invitat ca membru al juriului la emisiunea Masterchef


Recomandări

Liviu Bazarcă, răzeș din Țara Dornelor, a făcut senzație la Masterchef, cu bucate delicioase și un lup de peste 30 de ani

Liviu Bazarcă, răzeș din Țara Dornelor, a făcut senzație la Masterchef, cu bucate delicioase și un lup de peste 30 de ani
Liviu Bazarcă, răzeș din Țara Dornelor, a făcut senzație la Masterchef, cu bucate delicioase și un lup de peste 30 de ani

Cinci suceveni, creatori și păstrători ai valorilor tradiționale, au primit recent titlul de „Tezaur uman viu”

Cinci suceveni, creatori și păstrători ai valorilor tradiționale, au primit recent titlul de „Tezaur uman viu”. Sursa Foto Horatiu Silviu Ilea
Cinci suceveni, creatori și păstrători ai valorilor tradiționale, au primit recent titlul de „Tezaur uman viu”. Sursa Foto Horatiu Silviu Ilea

Chef Scărlătescu, venit la Suceava să gătească cu produse locale: “Unde sunt moldoveni e nevoie de mâncare!”

Chef Scărlătescu, Neculai Barbă și o parte din Ansamblul Ciprian Porumbescu, la evenimentul din Muzeul Satului
Chef Scărlătescu, Neculai Barbă și o parte din Ansamblul Ciprian Porumbescu, la evenimentul din Muzeul Satului