Ciorbă ca-n Bucovina sau ca-n Ardeal – aceasta a fost ”proba de foc” pe care au avut-o de trecut concurenții emisiunii Masterchef, de la ProTV, în vreme ce în juriu a fost invitat un bucovinean celebru nu doar în țară – Horațiu Silviu Ilea, specialist în etnografie și tradiții populare.
Îmbrăcat în costum popular tradițional, așa cum merge deseori și la serviciu, la Muzeul Țăranului Român din București, ori la diverse manifestări din țară și de peste hotare, Horațiu Silviu Ilea, din Câmpulung Moldovenesc, și-a făcut apariția în platourile de filmare a emisiunii Masterchef, pentru a gusta și aprecia ciorbele tradiționale românești preparate de concurenții care au fost trimiși la ”testul sub presiune”.
Din păcate, pentru unul dintre concurenții ajunși în top 10, aceasta a fost ultima probă, la care a picat. Ioana Popoviciu, una dintre concurentele simpatizate de mulți dintre spectatori, a greșit rețeta de ciorbă cu salată, la care i s-a tăiat smântâna, fiind trimisă acasă de cei trei chefi – Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.
În ediția actuală, în competiție a fost și un participant din Bucovina – Chef Răzeșu, din zona Dornelor, care a fost trimis acasă ceva mai devreme.






