Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava și-a ales cei mai frumoși boboci într-un spectacol atractiv, desfășurat, joi seară, la Dom Polski. În acest an, șase perechi de boboci, care au reprezentat câte o țară europeană (Turcia, România, Grecia, Spania, Polonia și Ucraina) au intrat în focul competiției, pentru titlurile de Miss și Mister Boboc. Pe lângă cei 12 boboci care au încercat să convingă juriul că sunt cei mai frumoși și mai talentați, că doar nu degeaba au fost selectați la Balul Bobocilor, organizatorii spectacolului au introdus în concurs, spre amuzamentul publicului, și o pereche haioasă, unul dintre parteneri fiind travesti, pereche care a fost foarte prezentă pe tot parcursul spectacolului, ea reprezentând „Țara leneșilor”. „Stephanie”, o fetiță veselă și optimistă, care adoră să stea în fața televizorului și să vizioneze meciuri de fotbal, l-a însoțit pe „Sportacus”, un supererou agil și un acrobat foarte bun, căruia îi place foarte mult să croșeteze și să se admire în oglindă. În restul timpului, Sportacus preferă să se uite cu prietenele la telenovele, să se joace pe iPhone și să-și facă manichiura, cel puțin așa au fost descriși cei doi boboci surpriză de către prezentatorii spectacolului.
Boboci… europeni
Juriul concursului a fost format din profesoara Amalia Popescu, directorul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu”, profesoara Carmen Lazăr, profesoara Ramona Chiricheș, Alin Camilar din clasa a XII-a D (din partea sponsorilor), Alina Curic din clasa a X-a D (reprezentanta elevior).
Prima probă din concurs a constat în prezentarea unor țări din Europa și rostirea unei fraze în limba țării respective. Ținutele pe care le-au purtat concurenții nu au fost jurizate, dar elevii de clasa a IX-a și-au ales haine care să se potrivească țării pe care au reprezentat-o. Cu emoții inerente vârstei, mai ales că au vorbit liber, bobocii au avut de partea lor publicul, care i-a încurajat chiar și atunci când s-au încurcat. Perechea întâi din concurs a fost formată din elevii Bianca Apăvăloaie și Marian Chelaru, care a reprezentat Turcia. România a fost reprezentată de concurenții Ioana Dascălu și Alexandru Doboș. Pe tot parcursul acestei prime probe, pe un ecran au fost proiectate imagini din țările „vizitate” de bobocii de la „Samuil Isopescu”. Din Grecia s-au întors pe scena Dom Polski, pentru a povesti lucruri interesante despre această țară, bobocii Roxana Grosariu și Raul Bartchevici. Frumusețile Spaniei au fost împărtășite publicului de bobocii Maria Grămadă și Laurențiu Cotruț. Polonia a fost o altă țară pe care doi concurenți de la „Samuil Isopescu”, Ioana Drăgoi și Robert Rîpan, au recomandat-o ca destinație de vacanță. Ucraina a fost prezentată de bobocii Cristina Agafiței și Cosmin Moroșanu, care au spus că le-ar plăcea să-și încânte privirea și cu alte locuri și lucruri frumoase din Europa.
Dramatizare a unei secvențe din filmul „Brigada Diverse la munte și la mare”
După prima probă din concurs, bobocii s-au retras în culise, pentru a se pregăti pentru proba următoare din concurs, timp în care publicul a avut parte de câteva momente de umor și muzică de bună calitate. Trăsăturile acestui spectacol-concurs au fost calitatea, măsura lucrurilor spuse și făcute.
Emilian Ivanovici, elev din clasa a XI-a C, de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, a interpretat melodiile „Salut, sunt cineva!” și „Zarița Zanga”, acompaniat de tatăl său, Valentin Ivanovici. A fost un moment reușit, pe care spectatorii l-au agreat și aplaudat.
O scurtă dramatizare a unei secvențe din filmul „Brigada Diverse la munte și la mare”, realizată de colegii Emanuel Vrăbioru, Daniel Simon, Maria Luca, din clasa a XII-a A, Andreea Șvabu, Daniel Vrăbioru, Emma Suman, din clasa a X-a D, și Paula Muntean, din clasa a XI-a C, a stârnit hohote de râs și i-a binedispus pe spectatori.
Pe scenă au urmat fetele din clasa a X-a D, îmbrăcate în ținute elegante, care au făcut o paradă a modei cu ținute realizate de creatori autohtoni.
Umor, muzică, dans
A doua probă din concurs a fost proba dansului specific țărilor pe care bobocii le-au prezentat juriului și spectatorilor la începutul spectacolului. Păstrându-și aceleași ținute, care vizual îi integrau în țara pe care o reprezentau pe scenă, elevii-concurenți s-au descurcat bine la această probă, alegându-și câte un dans tradițional din fiecare țară. S-a văzut că au muncit mult pentru această probă, că s-au străduit să execute pașii de dans cât mai corect, și asta a contat pentru juriu. După aplauzele pe care le-au primit din partea susținătorilor din sală, bobocii s-au retras în culise, pentru a lăsa loc colegilor care au prezentat un moment de pantomimă. Cosmin Roman, Ciprian Anton și Mihai Tocilă, din clasa a XII-a C, au pregătit momentul de pantomimă „Tentația banilor”.
Un fost elev de la „Isopescu”, Nicușor Cîtea, a cântat muzică populară românească, împreună cu formația Genyus. Publicul, în majoritate tânăr, a reacționat foarte bine la folclor, a aplaudat și a dansat pe ritmuri populare. Sceneta „Enigma sultanului” a fost pe placul spectatorilor, care, imaginar, au revenit în Turcia (după ce bobocii care au reprezentat această țară s-au retras în culise), unde sultanul a fost deranjat de trei turiști clandestini, în timp ce el se întreținea cu câteva fete frumoase. Sceneta a fost interpretată de elevii Victor Ovadiuc și Cătălin Chiș, din clasa a XII-a B, Robert Volanschi, din clasa a XI-a C, Daniel Vrăbioru, Vlad Raul și Constantin Olariu, din clasa a X-a D. Frumoasele și provocatoarele cadâne au fost interpretate de eleve din clasa a IX-a A.
Au urmat apoi elevii Emilian Ivanovici și Iulian Crainiciuc, care, acompaniați la chitară de profesorul Ionuț Ilisoi, au interpretat piesa „Kiss from a rose”. Un alt moment antrenant din spectacol a fost o demonstrație de capoeira, care este o formă de artă marțială ce rezultă dintr-o combinație magnifică de acrobație, dans, muzică și ritualuri, ce provine din Brazilia. Grupul Capoeira Brasil Suceava a fost aplaudat și apreciat de întreaga sală.
Elevii au aplaudat la unison un act artistic de calitate
Ultima probă din concurs a fost proba ținutelor de seară. În ținute elegante, bobocii s-au prezentat pentru ultima oară în fața juriului și a publicului, dar nu oricum. Ei au demonstrat că pot să danseze mai multe stiluri de dans, pe ritmuri diferite, pe muzică ritmată sau lentă, probă ce a contat și la jurizare.
În timp ce juriul s-a retras pentru deliberare, pe scenă a revenit profesorul Ionuț Ilisoi, însoțit de chitară, și tânărul sucevean Alexandru Laza, însoțit de saxofon, împreună interpretând câteva melodii din repertoriul internațional. A fost un moment de succes, publicul aplaudând îndelung prestația invitaților de pe scenă. Sunt suceveni, sunt tineri, sunt talentați. Nu au venit pe scenă însoțiți de animatoare și nici nu au cântat manele. Au avut succes și au fost aplaudați îndelung. Este un semn că publicul apreciază muzica de calitate, artiștii talentați și că elevii aplaudă la unison un act artistic de calitate.
Balul Bobocilor organizat în acest an de Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” s-a încheiat după două ore de spectacol. Elevii au plecat din sală cu o amintire plăcută, mulțumiți că au organizat, cu resurse puține, un bal de calitate.
Premiere
Juriul a decis: Bianca Apăvăloaie și Marian Chelaru, care în concurs au reprezentat Turcia, au primit titlurile de Miss și Mister Boboc. Miss Popularitate a fost desemnată eleva Ioana Dascălu (reprezentanta României), iar Mister Popularitate a fost ales Raul Bartchevici. Cei mai buni boboci-dansatori s-au dovedit a fi Ioana Drăgoi – Miss Dans și Alexandru Doboș – Mister Dans. „Stephanie” și „Sportacus”, surpriza din concurs, au fost desemnați de juriu perechea anului. Câștigătorii au primit diplome și cadouri din partea organizatorilor și sponsorilor.