Sucevenii au talent – asta au dovedit vineri seara elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, într-un spectacol de mai bine de trei ore, în urma căruia au fost desemnați Miss și Mister Boboc 2014.
Balul, conceput ca o incursiune în lumea uimitoare din „Alice în Țara Minunilor”, a pus în evidență numeroasele talente existente în acest „sălaș al artelor” din municipiul Suceava, spectacolul fiind susținut în întregime de actuali și foști elevi ai Colegiului de Artă.
Pe fundalul unui decor creat special de elevi – o imensă pânză pictată cu o scenă de basm – viziunea lor asupra „Țării Minunilor”, în acordurile ceremonioase ale trompetiștilor, Alice și Pălărierul, care stăteau la un ceai, află că regina a plecat la Marele Turneu de Golf și le-a dat ordin să găsească doi înlocuitori la tron, un rege și o regină.
Cu ajutorul Marelui Iepure Alb, care a adus în scenă cele nouă perechi de concurenți la titlul de Miss și Mister Boboc 2014, cei doi încep o călătorie în lumea artelor frumoase, la capătul căreia juriul a avut de luat o decizie grea. Cuplurile de boboci au fost alese foarte bine și toți și-au demonstrat talentul pe scenă, încântând publicul cu muzică vocală și instrumentală, cu dansuri ori cu acrobații.
Muzică, dans, acrobații și iar muzică
Momentele artistice ale balului au fost deschise de trupa Free Education – trei tineri din Fălticeni, cu piese precum „Dacă ai fi” și „Se poate”, urmați de o frumoasă demonstrație de dans a tinerelor de la Bucovina Dance Studio.
O domnișoară din „Ținutul Piticilor” – Magdalena Drăgoi, elevă de clasa a V-a, a impresionat sala cu îndrăgita piesă „Un actor grăbit”, în vreme ce Teo, Luci și Cristina au făcut un număr magic de dans, în semi-întuneric, la lumina bețelor fosforescente pe care le manevrau pe ritmurile muzicii.
Muzica i-a adus împreună, pe scenă, pe doi frați – Carmen și Vlad Roba, ea interpretând la nai, iar el la pian piesa „Besame mucho”, a Cesariei Evora.
Elevii din toate clasele au avut apoi ocazia de a-i cunoaște mai bine pe colegii lor „bobocei”, cele nouă perechi formate fiind prezentate în aplauzele publicului, unii beneficiind de o puternică susținere din sală – afișe, bannere, scandări și aplauze.
Spectacolul a continuat cu Silvia Golovati și Robert Nechifor, laureați a numeroase concursuri de folk, care au interpretat piesele „RIP” a Ritei Ora și „Use somebody” de la Kings of Leon, cu dansul sportiv al lui Robert Catargiu, dar și cu o demonstrație de acrobație pe bicicletă, care a încremenit publicul prin săriturile periculoase pe deasupra unora dintre colegii lor, inclusiv a Marelui Iepure Alb, care risca să rămână fără codiță dacă acest număr artistic ar fi avut chiar și o mică eroare.
Trupa Simbol, un adevărat simbol al Liceului de Artă, în care au evoluat generații de elevi talentați, a apărut pe scenă în actuala ei componență, cu Eduard Hanuseac ca solist vocal. Edy, cum îi spun colegii, a demonstrat, pe parcursul spectacolului, că se pricepe foarte bine și la a da „viață” instrumentelor muzicale, la proba de talente susținând un solo pian-voce, iar spre final, evoluând pe scenă ca solist al trupei Immodium, cu un repertoriu diferit de piese – „Noi ne potrivim” a lui Connect-R și „Bunica bate toba”, de la Zdob și Zdub.
De altfel, toți bobocii au evoluat pe scenă, la proba de talent, cu dansuri, cântece, vocal sau instrumental, demonstrând că nu degeaba se află la Colegiul de Artă.
Singurul moment de comedie al serii a fost un monolog al lui Horațiu Mălăele, în interpretarea elevei Giorgiana Bumbu.
Talent orb
Timp de mai bine de 20 de minute, atenția sălii a fost captată apoi de un frumos spectacol de muzică populară, al unui ansamblu care s-a grăbit atât de tare să înceapă să cânte, încât nici nu a mai fost prezentat publicului. Evoluția antrenantă, bine sincronizată a membrilor ansamblului a captat atenția întregii săli, solistele dovedindu-se din plin înzestrate cu har pentru interpretarea unor asemenea melodii populare.
Un moment extrem de emoționant a fost cel în care un tânăr, care nu se remarca cu nimic deosebit în rândul atâtor muzicieni talentați din cadrul ansamblului, a venit în fața publicului, îndrumat de o femeie care l-a ajutat să folosească mai multe instrumente de suflat, el făcând trecerea de la unul la altul cu o abilitate surprinzătoare.
Lipsit de vedere, tânărul, care a învățat foarte bine să-și folosească suflul și buzele pentru a obține muzică pură, fermecătoare, i-a impresionat pe toți cei prezenți, fiind prelung aplaudat.
Aptitudinile bobocilor au fost apoi testate la probele de defilare, de dans și de cultură generală. Pe lângă ținutele lor de seară, au putut fi admirate și creațiile vestimentare a doi frați talentați, Marius și Tiberiu Iftode.
Înainte ca bobocii să revină pe scenă, pentru decernarea premiilor, publicul a făcut cunoștință, ori a revăzut, de la caz la caz, doi foști absolvenți ai colegiului, Eugen Toboș și Mihai Voicu, al căror talent muzical le-a adus nu doar faimă, ci și numeroase premii naționale și internaționale.
Miss și Mister Boboc
Un premiu special i-a fost acordat boboacei Andrada-Ștefania Plăcintă.
Titlul de Miss Popularitate a fost câștigat de Anastasia Cristurean, care s-a bucurat de o susținere deosebită din partea publicului, în vreme ce Mister Popularitate a fost desemnat Adelin Andriciuc.
Locul III a fost ocupat de Daniela Ciubotariu și Nicolae Robciuc, în vreme ce locul II le-a fost decernat Ligiei Bucuriană și lui Florin Ștefan Lungu.
Dacă, de obicei, cel mai așteptat titlu este cel de Miss Boboc, de această dată, cel mai mare entuziasm l-a stârnit acordarea titlului de Mister Boboc. Deloc surprinzător, ba chiar total predictibil, Eduard Hanuseac a fost desemnat ca reprezentant al generației sale de boboci de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, pe lângă talentul său muzical, acesta bucurându-se și de o popularitate foarte mare.
În cele din urmă, puțin pus în umbră de entuziasmul din sală pentru premiul de Mister, a fost anunțată și decernarea titlului de Miss Boboc, care a fost câștigat de Anna Tocari.
Balul „artiștilor” de la „Ciprian Porumbescu” nu a mai avut nevoie de vreun invitat special care să le cânte pe mii de euro, ei înșiși făcând un spectacol reușit, cu talentele din școala lor.