Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval



Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval
Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval

Porții:

  • 1 (300 g)

Timp de preparare:

  • 10-15 minute

Calorii:

  • 500 calorii / porție

Ingrediente:

  • Calamar intreg – 250 g
  • Telemea de capră – 100 g
  • Cașcaval – 100 g
  • Ardei gras – 30 g
  • Unt – 30 g
  • Orez basmatic – 50 g
  • Boia dulce – 5 g
Mod de preparare: Calamarul se curăță și se spală sub jet de apă rece. Se taie o felie de 100 g telemea și o felie de 100 g cașcaval. Între ele se așează (în forma de sandwich) ardeiul gras tăiat julienne și se introduce în interiorul calamarului.
Capătul liber al calamarului se sigilează cu o scobitoare. Se topeste ½ din cantitatea de unt menționată mai sus, se amestecă cu boia și se napează calamarul cu ajutorul unei pensule, pe ambele părți. Se pune pe grătarul încins și se întoarce periodic timp de 5-8 minute.
Separat se fierbe orezul cu sare, se scurge de apa și se amestecă cu untul rămas.
Mod de servire: Calamarul fript la grătar se porționează în 2-3 părți și se servete alături de garnitura de orez cu unt. Opțional se poate folosi un sos de lămâie sau de iaurt cu usturoi, după gust.

Pofta mare și vă așteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202


Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval
Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval
Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval
Calamar la grătar umplut cu brânză de capră și cașcaval


Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

Cocktail… cu amor, umor și poezie. Bărbații și grătarul

Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”

Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”
Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”

„Masa caldă” devine „Masă sănătoasă”. Prânz fără prăjeli, aditivi și conservanți, la 15 lei, pentru peste 4.000 de elevi

„Masa caldă” devine „Masă sănătoasă”. Prânz fără prăjeli, aditivi și conservanți, la 15 lei, pentru peste 4.000 de elevi