Porții:
- 1 (300 g)
Timp de preparare:
- 10-15 minute
Calorii:
- 500 calorii / porție
Ingrediente:
- Calamar intreg – 250 g
- Telemea de capră – 100 g
- Cașcaval – 100 g
- Ardei gras – 30 g
- Unt – 30 g
- Orez basmatic – 50 g
- Boia dulce – 5 g
Mod de preparare: | Calamarul se curăță și se spală sub jet de apă rece. Se taie o felie de 100 g telemea și o felie de 100 g cașcaval. Între ele se așează (în forma de sandwich) ardeiul gras tăiat julienne și se introduce în interiorul calamarului. Capătul liber al calamarului se sigilează cu o scobitoare. Se topeste ½ din cantitatea de unt menționată mai sus, se amestecă cu boia și se napează calamarul cu ajutorul unei pensule, pe ambele părți. Se pune pe grătarul încins și se întoarce periodic timp de 5-8 minute. Separat se fierbe orezul cu sare, se scurge de apa și se amestecă cu untul rămas. |
Mod de servire: | Calamarul fript la grătar se porționează în 2-3 părți și se servete alături de garnitura de orez cu unt. Opțional se poate folosi un sos de lămâie sau de iaurt cu usturoi, după gust. |
Pofta mare și vă așteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202