Burtă în sos de roșii



Burtă în sos de roșii
Burtă în sos de roșii

4 porții – 50 minute

  • 800g burtă de vițel fiartă
  • 500ml suc de roșii
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 lingură pastă de ardei dulce
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • 4-5 fire de busuioc
  • 50ml ulei
  • 50g parmezan
  • ± sare, piper

Călește în ulei ceapa, curățată spălată și tăiată julienne, împreună cu morcovul curățat, spălat și dat pe răzătoarea mare. După 3-4 minute pune pasta de tomate și de ardei. Călește încă 1-2 minute, apoi stinge cu sucul de roșii. Pune în cratiță burta fiartă și tăiată fideluță. Adaugă 1 cană din supa în care a fiert burta, busuiocul tocat mărunt și potrivește de sare și piper, după gust. Acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic circa 30 de minute. Servește cu sosul de roșii fierbinte, presară deasupra parmezan dat pe răzătoarea mare.