Un stabiliment născut la doi pași de centrul municipiului Suceava din pasiunea pentru tradițiile strămoșești bucovinene și din dorința de a reînvia pe cât de posibil vechile obiceiuri în materie de gastronomie a locului și-a deschis porțile în zona Rulmentul. Coliba Haiducilor Bucovina este probabil singurul loc unde rețete din zonă, vechi de sute de ani, se regăsesc în meniu, rețete culese de la oameni cu părul cărunt, dar care au dus peste veacuri tradițiile culinare.
Meritul de a readuce în actualitate atmosfera Bucovinei de altădată îi revine investitorului Mihaela Doina Popinciuc, care pe lângă suflet și pasiune a investit fonduri proprii și bani de la Uniunea Europeană pentru a crea un loc pe care nu trebuie să-l ratezi.
„Vrem să-i ducem înapoi în timp pe oameni, pe cei care ne calcă pragul, în atmosfera hanurilor de altădată. Și asta nu doar prin structura de lemn și reproducerea în interior a unor colțuri peisagistice din Bucovina, ci și din punct de vedere gastronomic. E o atmosferă caldă cu care sperăm să-i cucerim pe clienți și să-i determinăm să revină cu mare drag”, a arătat Mihaela Doina Popinciuc.
Iar oferta culinară este într-adevăr una de excepție, plecând de la lapte acru de casă și terminând cu alivancă, plăcinte poale-n brâu sau colțunași cu brânză.
Meniul este completat și cu alte atracții de nerefuzat, cum ar fi borșul de cocoș sau zeama de găină, balmoș, bulz țărănesc. De pe listă nu lipsesc vită „în fel și chip”, dar și preparate din oaie, precum și zacusca de casă sau hribii de pădure cu ceapă și mămăliguță.
Coliba Haiducilor Bucovina se adresează și celor care doresc să organizeze nunți sau alte petreceri. Stabilimentul dispune de un restaurant cu 120 de locuri, o terasă acoperită cu pergolă pentru 80 de persoane.
Locația de trei stele de la intrarea în municipiul Suceava, dinspre Gura Humorului, are și 40 de locuri de parcare păzite, dar și șapte camere și două apartamente dotate cu băi proprii.