Bucătarii șefilor la stat s-au reunit la Praga



Un număr de 20 de bucătari ai șefilor de stat au sosit, week-endul trecut, la Praga, pentru a participa la reuniunea anuală a „Clubului Șefilor Șefilor”, pe tema schimburilor de rețete culinare, informează site-ul Yahoo!News.
„Am avut multe contacte cu șefi din întreaga lume și am constatat că șefii șefilor de stat nu se cunosc”, a explicat, luni, fondatorul clubului, Gilles Bragard. „Am organizat prima reuniune în 1997 și așa s-a născut clubul”. De atunci, membrii săi se întîlnesc în fiecare an în diferite țări pentru a descoperi gastronomia acestora.
Printre participanții la această ediție figurează Mark Flanagan, bucătarul șef al reginei Elisabeta a II-a a Angliei, Hilton Little, mastrul în cordon-bleu al președintelui sud-african Thabo Mbeki, și Madhusudan Gupta, maestrul cuțitar al premierului indian Manmohan Singh.
Bragard a precizat că clubul său este unul dintre cele mai închise cercuri din lume. „Pentru a fi membru al acestui club, trebuie să fii șeful unui șef de stat, deci nu există decît un singur șef pe țară în această organizație”, a spus el. China face totuși excepție de la regulă, fiind reprezentată de doi bucătari.
Potrivit lui Bragard, șefii liderilor de pe întreaga planetă joacă un rol foarte important în diplomație. „Politica poate despărți oamenii, dar o masă bună îi reunește”, a asigurat el.
(Click News)