Direcția Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a somat conducerea Spitalului Județean cu închiderea bucătăriei unității în cazul în care aici nu se fac până la 15 iunie renovări serioase, și asta pentru că hrana bolnavilor este preparată în condiții improprii. Anunțul a fost făcut ieri de către directorul spitalului, Cristian Irimie, care a precizat că la bucătăria unității nu s-au făcut de ani buni amenajări și dotări din lipsă de fonduri. Acesta a spus că sunt probleme cu instalația de preparat hrană, care este veche, camerele de frig nu mai corespund și necesită înlocuirea, iar sistemul de aerisire și pavimentele trebuiesc refăcute.
„Utilajele bucătăriei sunt foarte vechi, neperformante, dar și mari consumatoare de energie. O bucătărie care face mâncare pentru 1300 de oameni ar trebui să aibă o mașină performantă de tocat carnea, veselă corespunzătoare și altele”, a declarat Cristian Irimie. Conducerea spitalului intenționa privatizarea serviciului de bucătărie, dar deocamdată acest lucru nu poate fi posibil deoarece Ministerul Sănătății a suspendat orice externalizare a serviciilor în spitale.
În luna ianuarie, conducerea celei mai mari unități spitalicești a trimis Ministerului Sănătății solicitări de finanțare pentru 3 proiecte de reabilitare, unul dintre acestea vizând și reamenajarea bucătăriei, investiție estimată la circa 10 miliarde lei vechi.





