La aproape un an de la redeschidere, bucătăria Spitalului Județean de Urgență a obținut avizele sanitare. Anunțul a fost făcut ieri, în conferință de presă, de responsabilul de relațiile cu presa al unității, dr. Tiberiu Brădățan, care a declarat că blocul alimentar îndeplinește condițiile de igienă și funcționalitate motiv pentru care, în această lună, a primit autorizația sanitară de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava.
Amintim că o serie de deficiențe grave au generat suspendarea activității bucătăriei, la sfârșitul anului trecut. În urma renovării la care a fost supusă și care a costat peste un milion de lei, bucătăria Spitalului Județean de Urgență a devenit de nerecunoscut. Spațiul permite acum păstrarea igienei, iar utilajele pentru prepararea și păstrarea hranei sunt moderne.
Lucrările la blocul alimentar al unității au început după ce autoritățile sanitare locale au constatat că locul este o sursă de infecție. Atât ASP cât și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) ajunseseră la concluzia că activitatea acestuia trebuie suspendată deoarece nu exista garanția respectării normelor de igienă în ceea ce privește prepararea hranei.





