– Costică Dăscăliuc vrea să le învețe pe bucătărese să facă o mâncare la fel de bună ca cea de acum, de la restaurant
Managerul Spitalului Județean Suceava, Costică Dăscăliuc, vrea să le pună pe bucătăresele unității să urmeze cursuri de gătit, după ce a aflat că mâncarea preparată acum la Gloria este mai gustoasă și mai consistentă decât înainte.
El a declarat ieri că, potrivit semnalelor pe care le are, bolnavii internați sunt foarte mulțumiți de mâncarea de la restaurantul Gloria, motiv pentru care se impune specializarea personalului de la blocul alimentar al spitalului.
„Bucătăresele vor trebui să învețe să gătească mai bine. Poate le vom duce la Gloria să vadă cum se face mâncarea”, a spus Dăscăliuc.
Șeful Spitalului Județean s-a arătat contrariat de faptul că există o diferență atât de mare între hrana preparată la restaurant și cea din spital, în condițiile în care alocația de hrană a rămas aceeași, și a precizat că după reluarea activității blocului alimentar din unitate intenționează să verifice în ce măsură sunt respectate gramajele. “Dacă voi constata vreun furt, acel om va pleca”, a avertizat Dăscăliuc.
Bucătăria Spitalului Județean este supusă în această perioadă lucrărilor de reabilitare, până acum fiind înlocuite geamurile și făcându-se placarea pereților cu bitumină, un izolator contra mucegaiului. Renovările vor continua printre altele cu înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, montarea de cuptoare și plite noi, schimbarea frigiderelor.




