Ingrediente:
3 căni făină
1,5 cană suc portocale neîndulcit (din comerț, 100% portocale)
1,5 cană zahăr
1 cană ulei
coajă rasă de la o portocală
1 linguriță scorțișoară măcinată
puțină sare
1,5 plicuri praf de copt
Preparare:
Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-un vas se amestecă făina cernută cu praful de copt și scorțișoara. În alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasă, zahărul, sarea. Când zahărul este dizolvat, se toarnă amestecul lichid peste cel de făină și se amestecă până la omogenizare. Se toarnă în forme de brioșe.
Se coc pentru 22-25 minute.
Mențiuni:
Se servesc călduțe cu suc proaspăt de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Dacă nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt și puțină dulceață de portocale. Sucul pe care îl punem în brioșe trebuie să fie neîndulcit. Timp Preparare: o oră; Complexitate: redusă.
(www.reteteculinare.ro)