„Doliu la Vatra Dornei”
„În Vatra Dornei a repaosat primarul acestei comunități, fruntașul țărănimei muntene, Ștefan Forfotă. E grea lovitura pentru comuna Dornei și pentru bravii noștri munteni. E grea pierderea acestui bărbat isteț și cumpătat, care a reprezentat totdeauna cu bărbăție interesele neamului său și a avut totdeauna inimă caldă și înduioșată pentru iubiții săi munteni. Dorim ca firea vrednică a acestui bărbat să rămâie pildă vie pentru urmașii săi”.
„Viața Nouă”, Anul V, nr. 5, 30 Iunie 1918.
„Brigada forestieră”
„Calea ferată forestieră însoțește șoseaua pînă la poalele muntelui ce se ridică semeț în fața noastră. Acolo sus, în inima pădurii, se află împrăștiați oamenii brigăzii forestiere. Un drumușor de acces, terminat nu de mult, urcă anevoie pe panta înclinată a muntelui pînă la un luminiș unde stive de lemn sortat de oamenii din brigadă așteaptă să fie transportate cu autoremorcile în vale. Țiuitul drujbei, trosnetul din încheieturi a arborilor, pocnetul topoarelor care cepuiesc și cojesc, geamătul autoremorcilor care transportă lemnul pe drumul de acces croit prin pădure, toate se îmbină cu strigătele corhănitorilor și fasonatorilor. Nu este de loc ușor să lucrezi aici, la transportatul lemnului pe un drum atît de îngust și prăpăstios. Pe calea ferată forestieră, lemnul doborît de mîinile acestor oameni harnici călătorește spre dimensiunile lui viitoare pe care le va primi la combinatul de celuloză din lunca Sucevei sau în alte colțuri ale țării”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5138, Suceava, Vineri 19 iunie 1964.
„Sărăcie neagră” (III)
„Este o situație grea și primejdioasă în județul Rădăuți și în celelalte părți ale Bucovinei. Noi o cunoaștem destul de bine și nu o cunoaștem de astăzi. Numai cu jandarmii, cu armata sau cu discursuri ocazionale, oricât de înflăcărate și de patriotice ar fi ele, nu se poate îndrepta acolo o situație nenorocită. Nici licitația sau supralicitația demagogică nu vor tămădui aceste răni. Trebuie să se facă ceva: repede și cu folos, căci se apropie iarna și vor începe a muri oamenii de foame, sau vor începe a se omorî oamenii unul pe altul, pentru un căuș de făină”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul X, nr. 289, August 1931.