Au trecut mai bine de doi ani de la schimbarea Guvernului, a conducerii Consiliului Județean Suceava și a conducerii multor primării din județul nostru.
Șoseaua de centură a Sucevei nu a fost finalizată.
Drumul care leagă județul Suceava de Maramureș este praf și pulbere. Mai multe drumuri județene și naționale arată mai prost decât drumurile peste care tocmai au trecut tancurile armatei ucrainene spre locul în care-i așteaptă beți mangă derbedeii cărora li se spune insurgenți pro-ruși.
Din cauza sărăciei, Primăria Siret a trebuit să renunțe la sistemul public de termoficare, lăsând 300 de locuințe și mai multe instituții publice fără apă caldă și încălzire. În mai toate localitățile urbane unde există sisteme publice de termoficare sunt mari probleme în asigurarea funcționării acestora la parametri normali.
Șantierul pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc este abandonat.
Sute de școli nu au autorizație sanitară de funcționare pentru că stau într-o rână ori pentru că nu au toalete racordate la rețelele de apă și canalizare.
În afară de Spitalul Județean, celelalte spitale sucevene se confruntă cu probleme legate de lipsa personalului bine pregătit ori a conducătorului bine instruit sau de lipsa finanțării suficiente.
Parcurile industriale promise în campaniile electorale, cele de la Suceava și Fălticeni, nu s-au realizat.
Sportul sucevean merge împiedicat ca Messi după ce vomită.
Suceava este județul fără săli de cinematograf, fără teatru și fără filarmonică.
În schimb, Suceava este într-o veșnică sărbătoare. Sunt sărbătoriți cartoful, prunul, puiul, gutuiul, toți sfinții din calendarul creștin-ortodox și toți fiii satului care au plantat un copac, au făcut un copil, au construit o casă și și-au găsit de lucru în Italia și Spania. Nu cred că este sfârșit de săptămână în care porțiuni din cerul care acoperă județul să nu fie impregnate de fumul care se ridică încet, dar sigur de la grătarele încinse cu ocazia Zilelor Localității A, B, C și așa mai departe. Nu cred că este sfârșit de săptămână în care să nu se organizeze câte un bal al gospodarilor la care marii gospodari, conducătorii de partid și de stat și conducătorii de partid și de județ, adică, să se amestece printre simplii gospodari în căutarea micilor și a voturilor. Marii gospodari sunt cei care-și fac iarna planuri, iar vara campanie, iar gospodarii simpli sunt cei care-și fac iarna grătare pentru petrecerile de vară, iar vara buhai pentru a avea de ce trage la Sărbătorile de Iarnă. Bravo lor, bravo lor, bravo gospodarilor!