Spitalul Județean

Borș din coji de cartofi și ceai fără zahăr pentru pacienții de la Pediatrie



– „Cum se poate ca unor copii, care au nevoie de hrană bună pentru că sunt în creștere, să li se ofere așa ceva? Conducerea spitalului ar trebui să se sesizeze și să ia măsuri cu bucătăresele”, sunt de părere mamele micuților
Borș din coji de cartofi, ceai, griș și papanași fără zahăr, cam asta li se servește la masă copiilor internați în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Suceava. Câteva mame care stau împreună cu micuții ne-au povestit ieri că mâncarea este „oribilă” și „sub orice critică” și ne-au oferit și mostre. O mamă care urma să iasă ieri din spital, împreună cu băiețelul ei, a povestit că luni, la masa de prânz, când a vrut să își hrănească fiul cu borș a descoperit coji de cartofi și că de atunci refuză borșul ori de câte ori i se oferă. Femeia a împărtășit și colegelor de salon descoperirea sa, iar împreună acestea au admirat coaja de cartof, după care au aruncat borșul în chiuvetă. „Cum se poate ca unor copii, care au nevoie de hrană bună pentru că sunt în creștere, să li se ofere așa ceva? Conducerea spitalului ar trebui să se sesizeze și să ia măsuri cu bucătăresele. Eu nu am vrut până azi să spun tuturor ce fel de mâncare se servește copiilor și nici celelalte mame nu au dorit asta, de frică. Dar cineva trebuie să ia măsuri. Oamenii care se internează în spitalul ăsta plătesc asigurări, cât de mici, dar plătesc….Ce le oferă spitalul copiilor acestora? Eu de când am venit, de aproape o săptămână, nici cearșaful nu l-au schimbat de pe pat”, ne-a povestit mama care a făcut descoperirea.
Celelalte femei s-au plâns, la rândul lor, că ceaiul, „papanașii ghiveci” și grișul care se oferă copiilor sunt fără zahăr și prin urmare nu au nici un gust. „Li se dă pe la mese biscuiți praf, făcuți cu brânză, dar fără zahăr. La fel și ceaiul. Ori nu au zahăr la bucătărie, ori au și îl fură personalul de acolo. Asta nu e mâncare, e bătaie de joc. La noi mai vin rudele și ne aduc de acasă mâncare, dar sunt mame care nu au pe nimeni, ori sunt prea sărace și trebuie să se hrănească cu mâncarea de aici. Uitați-vă la colega mea de salon care alăptează, nimeni nu a venit la ea de când s-a internat să-i aducă mâncare de acasă, a mâncat ce i s-a dat aici. Vreau să întreb, noi, în calitate de pacienți, nu avem nici un drept? Tot se spune că spitalul nu are bani, dar cojile din borș nu sunt decât semnul indiferenței, al indolenței, al lipsei de respect pentru pacienți”, ne-a declarat I.M., o tânără mămică.
Femeile s-au plâns și de faptul că nu se schimbă cearșafurile la internare și că sunt nevoite să stea pe paturi fără perne. Mamele au improvizat perne din hainele lor, le-au învelit pe acestea cu cearșafuri aduse de acasă sau pături și le-au pus sub cap. Unele paturi însă, erau ieri fără cearșaf, pătura fiind pusă direct peste saltele murdare.



Recomandări

Constantin Popescu și fiica sa Eva au impresionat juriul de la „Chefi la cuțite” cu un borș de fasole cu afumătură în bol de pâine și cu clătite

Constantin Popescu și fiica sa Eva au impresionat juriul de la „Chefi la cuțite” cu un borș de fasole cu afumătură în bol de pâine și cu clătite
Constantin Popescu și fiica sa Eva au impresionat juriul de la „Chefi la cuțite” cu un borș de fasole cu afumătură în bol de pâine și cu clătite

Scriitorul Vasile Ernu, la Suceava: Eroinele „Generației canibale” au fost femeile, cu copiii de mână, o sacoșă mare de rafie cu mâncare și cărând un bărbat beat în spate

Teste gratuite și alte facilități pentru toți pacienții care merg la ambulatoriul de specialitate, de Ziua Mondială de Luptă împotriva diabetului zaharat

Teste gratuite și alte facilități pentru toți pacienții care merg la ambulatoriul de specialitate, de Ziua Mondială de Luptă împotriva diabetului zaharat
Teste gratuite și alte facilități pentru toți pacienții care merg la ambulatoriul de specialitate, de Ziua Mondială de Luptă împotriva diabetului zaharat