– Această decizie a fost luată pentru ca cea mai mare unitate spitalicească din județ să nu rămână cu bani în conturi la sfârșitul anului
Se întâmplă ceva cu ei! Conducerea Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a decis să dea mai multă mâncare bolnavilor internați. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că cea mai mare unitate spitalicească din județ are în conturi sume impresionante, circa 67 de miliarde de lei vechi, care, în mod paradoxal, au rămas neutilizate.
Pentru îmbunătățirea hranei se va renunța la vechiul sistem conform căruia două zile pe săptămână pacienții nu primeau la masă proteină animală. Ca urmare, bolnavii vor primi cel puțin de trei ori pe zi hrană ce va conține o anumită cantitate de carne, astfel încât pacienții să beneficieze de cantitatea de calorii adecvată. Acest lucru a fost posibil prin mărirea alocației pentru hrană, care va fi de acum cu o valoare cuprinsă între 8 și 14 lei zilnic.
Conform declarației directorului medical al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, doctor Doina Ganea Motan, decizia a fost influențată direct de banii din buget, în cazul cărora exista riscul să nu fie cheltuiți până la sfârșitul anului. Comitetul Medical a regândit planul de achiziții și pentru medicamente și a hotărât extinderea gamei acestora. Astfel, pe lângă cele uzuale se va realiza și achiziția de medicamente mai scumpe, dar care sunt mult mai eficiente, scurtând durata de spitalizare a pacienților și crearea unui stoc de siguranță, fondurile alocate urmând să depășească 8 miliarde de lei vechi pe lună.
Deoarece Spitalul Județean încă nu dispune de un platou de imagistică performant, conducerea spitalului în colaborare cu șefa laboratorului de anatomie patologică, Alexandrina Pascal, au ales să compenseze această lipsă prin extinderea laboratorului de imunohistochimie pentru depistarea cancerului mamar, care va scuti pacienții de deplasarea la celelalte centre de acest gen din București, Iași sau Cluj.





