Premierul Emil Boc a evitat să se pronunțe în mod clar asupra posibilității reducerii la 9% a TVA pentru alimentația din turism, afirmând că dacă va fi posibilă din punct de vedere economic, Guvernul va lua această măsură, dar dacă nu va fi posibilă, nu o va adopta.
„Dacă, din punct de vedere economic, va fi posibil acest lucru, îl vom face! Dacă nu va fi posibil, nu îl vom face! Orice măsură nouă trebuie foarte bine analizată, văzut impactul bugetar pe care îl are, pentru că România și-a recâștigat stabilitatea macro-economică și toți care se uită la România astăzi ne cer în primul rând stabilitate și predictibilitate. Nu spun nici da, nici nu! După evaluările care se vor face, vă voi putea da un răspuns fundamentat”, a spus premierul Boc, vineri, la Radio România Actualități.
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Lupeni, că în Guvern se poartă discuții pentru reducerea TVA pentru alimentația din turism la 9%.
„Există acum o discuție în Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri – n.r.), prin care încercăm să aducem TVA-ul de 9% și în alimentația din turism. Astăzi TVA-ul în turism este 9% însă numai pentru partea de cazare și mic dejun. Există o solicitare mai veche a industriei de turism ca și pentru restul alimentației din turism (TVA – n.r.) să fie 9%. Dacă din calculele Ministerului Finanțelor reiese că putem suporta o astfel de micșorare a TVA-ului o vom face”, a declarat Elena Udrea.
Elena Udrea a afirmat că reducerea TVA la alimentația din turism ar încuraja investitorii privați să își facă pensiuni și să devină parteneri în marile proiecte finanțate în domeniile schiabile și nu numai.