Beneficiile unui compus din boabe de cacao sunt atât de mari, încât acesta poate rivaliza cu penicilina și anestezicele, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani și publicat în revista Chemistry & Industry, informează telegraph.co.uk.
Ingredientul se numește epicatechină și poate reduce riscurile de apariție a unor boli grave precum infarctul sau insuficiența cardiacă, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicină la Școala de medicină Harvard.
Hollenberg a petrecut mai mulți ani studiind efectele pudrei de cacao la indienii Kuna din Panama, care sunt consumatori regulați ai acestui produs alimentar. În rândul acestei populații, riscul de apariție a infarctului, a insuficienței cardiace, a cancerului și a diabetului este cu 10% mai redus decât la alte populații care nu consumă regulat această băutură.
Băutura de cacao consumată de indienii Kuna este făcută în casă și este foarte bogată în flavonoizi, mai ales în epicatechină, ale cărei beneficii cardiovasculare sunt binecunoscute de cercetători.


