Boabele de cacao, folositoare împotriva hipertensiunii arteriale



Boabele de cacao pot reduce hipertensiunea arterială. Foto: CORBIS
Boabele de cacao pot reduce hipertensiunea arterială. Foto: CORBIS

Boabele de cacao conțin anumiți compuși care contribuie la dilatarea vaselor sangvine și pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au dorit să afle dacă acești compuși, luați sub forma unor suplimente alimentare, pot să reducă hipertensiunea, considerat unul din factorii de risc majori în declanșarea infarctelor și a atacurilor cerebrale.
Totodată, aceste pastile ar putea fi o metodă naturală și mai sănătoasă de combatere a acestei afecțiuni, în comparație cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale. În Marea Britanie șase milioane de persoane folosesc aceste medicamente.
Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au testat cu succes 48 de voluntari, bărbați și femei suferind de hipertensiune. Aceștia au primit câte o capsulă conținând 1 gram de polifenoli, niște antioxidanți naturali prezenți în boabele de cacao. Ei sporesc concentrația de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.